מצרכים למתכון
16 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השיבולים)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מאפה שמרים מושלם במלית שקדים מתוקה
- 1 בקערת המיקסר עם וו לישה להניח את כל מרכיבי הבצק וללוש במשך כ- 12 דקות. לאחר מכן, להוסיף את המלח ולחוש עד להטמעתו. בתום הלישה להוציא את הבצק מהקערה, לאחד אותו לכדור בעזרת הידיים, להניח בתוך קערה משומנת וגם לשמן מעט מעל (כדי שהבצק שלא יתייבש), לכסות ולהתפיח למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
- 2 הכנת מלית השקדים: לטחון את כל המרכיבים במעבד מזון או במוט בלנדר.
- 3 הכנת סירופ הסוכר: לבשל על אש בינונית את המים והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר - ולצנן.
- 4 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, להוריד ממנו את האוויר ולחלק אותו ל- 4 חלקים. כל כדור בצק לפתוח למלבן דק, למרוח את ממרח השקדים בשכבה דקה, לקפל את המלבן (ראו בסרטון באינסטגרם), לרדד מעט ולחרוץ לרצועות עבות בעזרת גלגלת.
- 5 ליצור את הצורה של השיבולת (כמו בסרטון), להניח על תבנית עם נייר אפייה ולהתפיח התפחה שנייה של כ- 30-45 דקות (בחורף זה לוקח קצת יותר זמן). בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 180 מעלות טורבו.
- 6 להבריש בביצה טרופה, לפזר את השקדים הפרוסים ולאפות בתנור החם למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה (תלוי בגודל השיבולים ובתנור שלכם).
- 7 כשהמאפים זהובים ויפים להוציא מהתנור, ובעודם חמים לזלף את מי הסוכר. לפני ההגשה לזלף עוד מעט דבש מעל. זהו, המאפה מוכן. זה טעים ברמות וזה פרווה!
- 8 בתיאבון

טיפ למתכון
ניתן להקפיא בקופסא אטומה ולהוציא לפי הצורך. ניתן למלא גם במלית שוקולד במקום שקדים - מה שבא לכם!
ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
| סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
| 1.8% |
19.7% |
10.6% |
67.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב