מצרכים למתכון
7 מנות/יחידות, 171 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
מנת פתיחה חלבית חלומית לארוחה
- 1 לערבב היטב את כל הירקות עם כל עשבי התיבול, החומץ הבלסמי, שמן הזית והתבלינים, להניח בתבנית אפייה מתאימה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהירקות נצלים היטב (כל תנור אופה אחרת, ממליצה לקחת כף ולמעוך מעט את הירקות כדי שייצא קצת מיץ מהעגבניות).
- 2 מערבבים בקערית את שמן הזית, השום והתימין להברשה.
- 3 פורסים את הבאגט, מניחים בתבנית האפייה, בעזרת מברשת מברישים את הפרוסות עם תערובת שמן הזית ואופים בתנור החם (אותו החום) עד שהבאגט מקבל צבע זהוב (שוב, כל תנור אופה אחרת, הבאגט אמור להיות קריספי).
- 4 מפזרים את הירקות הצלויים על פרוסות הבאגט, מוסיפים כמה עלים של בזיליקום טרי ומגרדים את הגבינה הבולגרית מעל (ובנדיבות).
- 5 בתיאבון

טיפ למתכון
אני משתמשת בחומץ בלסמי שהוא מרוכז ולכן כמות קטנה מספיקה.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.6% |
22% |
16.9% |
57.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב