דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 86 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה אוורירית אפויה
עוגת גבינה מושלמת שאסור לכם לפספס
  • 1 מחממים מראשאת התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון, חשוב מאוד!), ומניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת "אמבט מים" ולחות.
  • 2 בקערה גדולה טורפים היטב את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג. מוסיפים את החלמונים (הצהובים) וטורפים לתערובת אחידה.
  • 3 בקערת המיקסר עם בלון הקצפה מקציפים את החלבונים והסוכר בשיטה הבאה: מתחילים על מהירות נמוכה (במיקסר קנווד מהירות 2) למשך כמה דקות עד שמתחילות להיווצר בועות קטנות וקצף קל. מגבירים למהירות נמוכה-בינונית (במיקסר קנווד מהירות 2.5-3) וממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף תפוח. שימו לב וזה מאוד חשוב - לא להקציף יתר על המידה! בגלל שאין הרבה סוכר שיחזיק את החלבונים - הקצף בשנייה יכול להישבר וזה יהרוס את העוגה. תעמדו ליד המיקסר ותעצרו את ההקצפה ברגע הנכון כמו שאני מראה בסרטון באינסטגרם.
  • 4 לאחר שהקצף מוכן מקפלים ממש בעדינות את הקצף אל תערובת הגבינות בשתי פעימות - ותשתדלו לעשות מינימום ערבובים, רק עד שיש לנו בלילה אחידה.
  • 5 מעבירים את תערובת העוגה אל תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ המרופדת בנייר אפייה, מכניסים לתנור החם על מסילה די נמוכה (כי העוגה תעלה ואנחנו לא רוצים שהיא תהיה קרובה מדי לגוף החימום העליון) ואופים למשך כרבע שעה.
  • 6 לאחר כרבע שעה פותחים את דלת התנור לכמה שניות, מנמיכים את חום התנור לחום של 150 מעלות וממשיכים באפייה למשך כ- 50 דקות נוספות (במהלך האפייה פותחים את התנור כל רבע שעה בערך לכמה שניות).
  • 7 כשהעוגה מוכנה פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים את העוגה בפנים עם פתח קטן. העוגה תרד בחזרה לגובה המקורי שלה - לא להיבהל. לאחר כשעה אפשר לפתוח לגמרי את דלת התנור ולהוציא את העוגה לטמפרטורת החדר.
  • 8 מצננים את העוגה לילה במקרר ובבוקר למחרת היא מוכנה. אפשר לפדר באבקת סוכר, אפשר להניח עליה קצפת... היא לא באמת צריכה יותר מדי, היא טעימה כמו שהיא - אוורירית וממכרת!
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה לעוגה בקוטר 22 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את אבקת הסוכר, הקצפת או כל תוספת אחרת שתוסיפו לעוגה. המתכון של אמא שלי - תיהנו!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 26.3% 30.4% 43.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב