דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 36 גרם למנה\יחידה (כ- 30 עוגיות טחינה קטנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות טחינה
בריאות ומתאימות לצד כוס הקפה
  • 1 לשים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר ביחד עם החמאה החתוכה לקוביות ולערבל עד שמתאחד. להוסיף את הביצה הטרופה ואת סוכר הוניל, ולהמשיך לערבל עד לאיחוד. לעצור את פעילות המיקסר, להוסיף את הטחינה הגולמית ולהמשיך לערבל. לעצור שוב, להוסיף לבסוף את הקמח התופח ולהמשיך לערבל עד לאיחוד התערובת.
  • 2 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ולהניח נייר אפייה על התבנית.
  • 3 ליצור מהתערובת כדורים קטנים עם הידיים, לשטח לעוגיות בקוטר כ- 4 ס"מ ולהניח על נייר האפייה בתבנית (יש להניחם במרחק זה מזה. רצוי גם להכין עוגיות קטנות ואז תצאנה כ- 30 יחידות).
  • 4 לאפות במשך כ- 10 דקות ולהוציא מהתנור כשהן עדיין בצבע בהיר (להיזהר שלא לשרוף את העוגיות). להניח מעט שתתקררנה מחוץ לתנור האפייה. יוצאות עוגיות טחינה מדהימות וטעימות לנשנוש שכדאי לאמץ!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף לתערובת גם כ- 50 גרם שומשום.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כל עוד מדובר על עוגיות, הן לא מאוד בריאות ובטח שלא דיאטטיות, אך דווקא בעוגיות טחינה, אפשר להמיר את הטחינה לטחינה משומשום מלא - יותר סידן, ואת הקמח למלא - וכך הן יותר בריאות ועדיין יוצאות עוגיות טעימות ועשירות.

יוצאות כ- 20 עוגיות גדולות או כ- 30 עוגיות קטנות יותר. בתמונה השלישית ניתן להבחין בעוגיות טחינה סדוקות מכיוון שהן נאפו מעט יותר זמן בתנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 35% 11.8% 53.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.54 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב