מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- גזר - 8 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (928 גרם)
- פקאן סיני - 3/4 שקית - סה"כ (150 גרם)
- שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- חרדל דיז`ון - 2½ כפות - סה"כ (38 גרם)
- סוכר חום - 3 כפיות גדושות - סה"כ (21 גרם)
- חומץ 5% - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
- עירית - 5 כפות - סה"כ (25 גרם)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
הפקאן משתלב בצורה נהדרת
- 1 יש לקצוץ את הגזר והעירית דק ולערבב יחד.
- 2 להוסיף את הפקאנים המסוכרים.
- 3 לרוטב: לערבב את השמן, החומץ, הסוכר החום והחרדל יחד ולנער היטב.
- 4 לשפוך את הרוטב על הירקות, כשעה לפני ההגשה.
- 5 בתיאבון
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
הפקאן הסיני מוסיף הרבה טעם, אך גם הרבה קלוריות. ניתן להפחית בכמות ל- 100 גרם. כמו כן, בגלל המתיקות שכבר יש מהפקאן אפשר להוריד את הסוכר החום לכף, וגם להוריד מכמות השמן לרבע כוס במקום חצי כוס. ראו גרסה לא מתוקה של סלט גזר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
7.1% |
44% |
5.8% |
43.1% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב