דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הפקאן משתלב בצורה נהדרת

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 227 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יש לקצוץ את הגזר והעירית דק ולערבב יחד.
  • 2 להוסיף את הפקאנים המסוכרים.
  • 3 לרוטב: לערבב את השמן, החומץ, הסוכר החום והחרדל יחד ולנער היטב.
  • 4 לשפוך את הרוטב על הירקות, כשעה לפני ההגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
הפקאן הסיני מוסיף הרבה טעם, אך גם הרבה קלוריות. ניתן להפחית בכמות ל- 100 גרם. כמו כן, בגלל המתיקות שכבר יש מהפקאן אפשר להוריד את הסוכר החום לכף, וגם להוריד מכמות השמן לרבע כוס במקום חצי כוס. ראו גרסה לא מתוקה של סלט גזר.
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)406179
חלבונים (גרם)3.99 1.76
פחמימות (גרם)3013
מתוכן סוכרים (גרם)10.8 4.76
שומנים (גרם)30.47 13.43
מתוכם שומן רווי (גרם)4.06 1.79
כולסטרול (מ"ג)0.16 0.07
נתרן (מ"ג)193.3485.23
סיבים תזונתיים (גרם)4.93 2.18
מים (גרם)140.461.89
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,301573.35
ויטמין B (מ"ג)2.451.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.550.68
ויטמין B5 (מ"ג)0.440.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.220.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.814.9
ויטמין C (מ"ג)11.555.09
ויטמין E (מ"ג)1.030.45
ויטמין K (מק"ג)29.2812.91
סידן (מ"ג)57.7825.47
ברזל (מ"ג)0.560.24
מגנזיום (מ"ג)20.639.09
זרחן (מ"ג)56.6924.99
אבץ (מ"ג)0.40.17
אשלגן (מ"ג)511.92225.68
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 44% 5.8% 43.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.9 (1.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.