ממולאים בורגול טעימים
הכנות מקדימות:
1. לשטוף היטב 1.5 כוסות בורגול דק, להשרות בקערה עם מים לפחות חצי שעה עד שהבורגול יתרכך.
2. לקחת 8 פלפלים אדומים, לשטוף, להוריד את החלק העליון, לנקות מגרעינים ולהניח בצד.
הכנת הפלפלים הממולאים:
1. לאחר שהבורגול התרכך - לסנן ולהחזיר לקערה.
2. להוסיף 2 בצלים קצוצים דק, שיני שום קצוצות, 1/2 חבילה של סלרי קצוץ דק, כמה עלים של נענע קצוצים (ללא הגבעול), כף שטוחה של מלח, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה, כפית כמון, כפית סילאן וכפית רוטב סויה.
3. לערבב את כל התערובת עד שכל המצרכים יתאחדו.
4. למלא את הפלפלים בתערובת, לא לדחוס.
5. לסדר בסיר רחב את הפלפלים אחד ליד השני.
6. להכין תערובת של כוס מים, מיץ מלימון אחד, כפית חומץ, 2 כפיות שמן וכפית מלח. לערבב ולשפוך מעל הפלפלים.
7. לתת לסיר רתיחה אחת, להנמיך האש ולבשל שעה עם מכסה סגור.
8. בתיאבון