דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (20 מאפים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפי גבינה ללא גלוטן
מאפי גבינה לצליאקים
  • 1 לנפות את כל החומרים היבשים ולערבב היטב.
  • 2 לבחוש היטב בכוס את הטחינה (או כפית שטוחה של טחינת גרעיני דלעת) עם 1/2 כוס מהמים.
  • 3 להוסיף את כל החומרים הרטובים (כולל 1/4 כוס שמן + ביצה אחת) ליבשים וללוש לבצק אחיד וחלק.
  • 4 לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" כחצי שעה-שעה.
  • 5 בידיים מקומחות לקרוץ 20 חתיכות, לגלגל לכדורים ולהניח על משטח עבודה מקומח (שיש, משטח סיליקון וכו`).
  • 6 מכינים קערית עם שמן (1/4 כוס), מערבבים את חומרי המילוי (הגבינות + ביצה אחת) ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  • 7 בידיים מקומחות (אני אוהבת להשתמש בכפפות חד פעמיות) לוקחים כדור בצק (להתחיל מהראשון שגולגל) ומרדדים בעזרת מארוך מקומח לעלה הכי דק שאפשר.
  • 8 מקפלים צד אחד עד כ- 1 ס"מ אחרי חצי העלה, מקפלים את הצד שמולו מעל כ- 1 ס"מ מעל קצה הקיפול.
  • 9 טובלים מברשת אפייה בשמן שבקערית, משמנים את העלה המקופל,
  • חוזרים על אותה הפעולה עם הצדדים שלא קופלו ללא שימון.
  • 10 מרדדים לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ.
  • 11 מניחים כף מלאה של מילוי, מורחים על פני העלה וסוגרים באותה הדרך של הקיפול הראשוני - קצה עד כ- 1 ס"מ מהאמצע, החלק שמולו כ- 1 ס"מ מעליו וסוגרים באותה הדרך את שתי הקצוות האחרים.
  • 12 מניחים בתבנית האפייה ברווחים קטנים, מברישים בביצה טרופה אחת ואופים בתנור שחומם מראש, בחום של 190 מעלות כ- 35-40 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה להשתמש בטחינת גרעיני דלעת, היא תורמת רבות לאלסטיות הבצק. אפשר להוסיף גם גבינה צהובה מגוררת. נוח מאוד להשתמש במשטח סיליקון, יש צורך במעט מאוד קימוח כדי שהבצק לא ידבק (גם נייר אפייה בסדר). אפשר למלא את המאפה בכל מילוי שמתאים לבורקס.

סה"כ תערובת הקמחים צריכה להיות ק"ג אחד (תערובת קמחים, קונדיטור, עמילן טפיוקה וקמח תירס). בכל המקומות שכתוב לקמח - מקמחים עם קונדיטור. רוב התנורים הביתיים לא אופים שווה, לכן צריך לבדוק ובמידת הצורך להפוך את התבנית כדי שכל המאפים יהיו מוכנים. את מה שלא נאכל שומרים במקפיא ומחממים לפני האכילה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 18.4% 14.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב