דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מאפי גבינה ללא גלוטן
מאפי גבינה ללא גלוטן
מאפי גבינה לצליאקים

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (20 מאפים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לנפות את כל החומרים היבשים ולערבב היטב.
  • 2 לבחוש היטב בכוס את הטחינה (או כפית שטוחה של טחינת גרעיני דלעת) עם 1/2 כוס מהמים.
  • 3 להוסיף את כל החומרים הרטובים (כולל 1/4 כוס שמן + ביצה אחת) ליבשים וללוש לבצק אחיד וחלק.
  • 4 לכסות במגבת ולהשאיר "לנוח" כחצי שעה-שעה.
  • 5 בידיים מקומחות לקרוץ 20 חתיכות, לגלגל לכדורים ולהניח על משטח עבודה מקומח (שיש, משטח סיליקון וכו`).
  • 6 מכינים קערית עם שמן (1/4 כוס), מערבבים את חומרי המילוי (הגבינות + ביצה אחת) ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  • 7 בידיים מקומחות (אני אוהבת להשתמש בכפפות חד פעמיות) לוקחים כדור בצק (להתחיל מהראשון שגולגל) ומרדדים בעזרת מארוך מקומח לעלה הכי דק שאפשר.
  • 8 מקפלים צד אחד עד כ- 1 ס"מ אחרי חצי העלה, מקפלים את הצד שמולו מעל כ- 1 ס"מ מעל קצה הקיפול.
  • 9 טובלים מברשת אפייה בשמן שבקערית, משמנים את העלה המקופל,
  • חוזרים על אותה הפעולה עם הצדדים שלא קופלו ללא שימון.
  • 10 מרדדים לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ.
  • 11 מניחים כף מלאה של מילוי, מורחים על פני העלה וסוגרים באותה הדרך של הקיפול הראשוני - קצה עד כ- 1 ס"מ מהאמצע, החלק שמולו כ- 1 ס"מ מעליו וסוגרים באותה הדרך את שתי הקצוות האחרים.
  • 12 מניחים בתבנית האפייה ברווחים קטנים, מברישים בביצה טרופה אחת ואופים בתנור שחומם מראש, בחום של 190 מעלות כ- 35-40 דקות עד שהמאפים מזהיבים.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אני ממליצה להשתמש בטחינת גרעיני דלעת, היא תורמת רבות לאלסטיות הבצק. אפשר להוסיף גם גבינה צהובה מגוררת. נוח מאוד להשתמש במשטח סיליקון, יש צורך במעט מאוד קימוח כדי שהבצק לא ידבק (גם נייר אפייה בסדר). אפשר למלא את המאפה בכל מילוי שמתאים לבורקס.

סה"כ תערובת הקמחים צריכה להיות ק"ג אחד (תערובת קמחים, קונדיטור, עמילן טפיוקה וקמח תירס). בכל המקומות שכתוב לקמח - מקמחים עם קונדיטור. רוב התנורים הביתיים לא אופים שווה, לכן צריך לבדוק ובמידת הצורך להפוך את התבנית כדי שכל המאפים יהיו מוכנים. את מה שלא נאכל שומרים במקפיא ומחממים לפני האכילה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)288235
חלבונים (גרם)8.64 7.04
פחמימות (גרם)3931
מתוכן סוכרים (גרם)0.05 0.04
שומנים (גרם)10.74 8.75
מתוכם שומן רווי (גרם)3.03 2.47
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)58.81 47.89
נתרן (מ"ג)503.91410.35
סיבים תזונתיים (גרם)0.47 0.38
מים (גרם)25.320.6
ויטמין A (מק"ג)18.7215.24
ויטמין B (מ"ג)0.270.22
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.54.48
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.08
ויטמין D (מק"ג)0.240.2
ויטמין E (מ"ג)0.120.1
ויטמין K (מק"ג)0.040.03
סידן (מ"ג)102.4983.46
ברזל (מ"ג)0.210.17
מגנזיום (מ"ג)1.631.33
זרחן (מ"ג)23.2918.96
אבץ (מ"ג)0.150.12
אשלגן (מ"ג)17.2814.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.430.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.40.32

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 18.4% 14.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
סלט עלים מרענן

סלט עלים מרענן

שקשוקה

שקשוקה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

פילה הייק מטוגן בבירה

פילה הייק מטוגן בבירה

לביבות טונה קלות ומהירות

לביבות טונה קלות ומהירות

עוף סיני בשום ודבש

עוף סיני בשום ודבש

כרוב: סוגים ויתרונות

כרוב: סוגים ויתרונות

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪