דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב את הקמחים, המלח, אבקת האפייה, הגואר גאם או הקסנטאן גאם, הסיבים התזונתיים וחומץ התפוחים. מוסיפים את השמן והמים (חמים) ולשים ביד לבצק רך ושמנוני מעט.
  • 2 במידת הצורך מוסיפים מעט מים או קונדיטור.
  • 3 מכסים ומשאירים ל"מנוחה" כחצי שעה עד שעה בחוץ.
  • 4 קורצים חתיכה קטנה מהבצק ,יוצרים כדור (קטן במעט מכדור מטקות), פוחסים אותו עם כף היד על השיש, מרימים לכף יד אחת ועם כף היד השניה לשטח לעלה (על כף היד).
  • 5 שמים כחצי כף מהמילוי שרוצים וסוגרים.
  • 6 מחממים את התנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות צלזיוס.
  • 7 מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים ביצה טרופה ומפזרים (לא חובה) שומשום, פרג, קצח וכו`.
  • 8 אופים כ- 30 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים.
  • 9 פורסים מגבת מעל הבורקסים המוכנים, לאחר הוצאתם מהתנור.
  • 10 לאחר שהבורקסים מתקררים, שומרים במקפיא. לפני האכילה מחממים במיקרוגל או בתנור.
  • מילוי גבינה:
  • 1 מערבבים את כל חומרי המילוי (200 גרם גבינה לבנה, 200 גרם גבינה מלוחה מגוררת, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת, 100 גרם מוצרלה מגוררת, 100 גרם גבינת קוטג`, כף קורנפלור וביצה אחת) וממלאים כחצי כף בכל בורקס.
  • 2 אם שמים יותר הבורקסים מתפוצצים באפייה.
  • 3 אפשר לשלב מגוון גבינות שאוהבים, אני משלבת גבינות עיזים ו/או כבשים.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להמיר חלק מהשמן לשמן זית שהוא בריא יותר.

מידת הכוס שלי - 240 גרם. מומלץ להשתמש בקמח תירס הכי דק (גן שמואל) ולא של ויליפוד שהוא עבה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)165242
חלבונים (גרם)4.75 7
פחמימות (גרם)1826
מתוכן סוכרים (גרם)0.03 0.05
שומנים (גרם)8.39 12.35
מתוכם שומן רווי (גרם)1.65 2.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
כולסטרול (מ"ג)22.93 33.77
נתרן (מ"ג)284.22418.5
סיבים תזונתיים (גרם)1.3 1.92
מים (גרם)20.3429.95
ויטמין A (מק"ג)5.448.01
ויטמין B (מ"ג)87.320.13
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.060.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.832.69
ויטמין B12 (מק"ג)0.050.07
ויטמין D (מק"ג)0.090.13
ויטמין E (מ"ג)0.841.24
ויטמין K (מק"ג)3.074.52
סידן (מ"ג)108.5159.76
ברזל (מ"ג)0.070.11
מגנזיום (מ"ג)1.712.52
זרחן (מ"ג)7.4410.96
אבץ (מ"ג)0.040.07
אשלגן (מ"ג)25.4437.45
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.261.85
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.390.58
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.861.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.864.21
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.784.1

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4% 26% 14.7% 55.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.