דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות חמאה ללא גלוטן

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (זוגות בגודל בינוני)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מערבלים במיקסר מצויד בוו K, במהירות איטית מתגברת לבינונית, את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הוניל לקבלת קרם בהיר - תהליך של כדקה. מבליעים בהדרגה את החלמונים והביצה - תהליך של ½2 דקות במהירות 4.
  • 2 מסננים לקערת הקרם (מפסיקים את פעולת המערבל לצורך כך) את הקמח ואבקת האפיה, מערבלים במהירות 2 (איטית) ותוך כדי מוסיפים את המים הקרים, מפסיקים את פעולת העירבול מיד לכשהבצק הופך אחיד - תהליך של כחצי דקה. הבצק מאוד רך ודביק בשלב הזה.
  • 3 מעבירים לניילון נצמד ומקררים מספר שעות עד לילה - עד שהבצק מתמצק.
  • 4 על משטח מקומח בקורנפלור מרדדים את הבצק, כשמעליו גליון ניילון (ראו רעיונות וטיפים בסוף המתכון), לעובי כ-½1 מ"מ, דואגים לקמח בעדינות גם את פני הבצק והמערוך למניעת הידבקות.
  • 5 מקמחים את הקורצן המתאים לעוגיות אלו (כמובן שאפשר להשתמש בקורצני עוגיות ויטראז` קלאסיות) וקורצים מספר שווה של עוגיות עם חורים ועוגיות שלמות. אם הבצק רך ונדבק, להכניס להקפאה לייצוב ואז לבצע את התהליך (ראו ראו רעיונות וטיפים).
  • 6 מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת נייר אפייה, מכניסים להקפאה של כ-15 דקות (שוב, עד שהן מתייצבות). מוציאים, מברישים בביצה טרופה ועל העוגיות עם החור מפזרים גם סוכר גס.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש (לחמם לפני שמוציאים את העוגיות מההקפאה) בחום בינוני-נמוך 165 מעלות משך 16 דקות. מוציאים, מצננים ומנתקים מהתבנית.
  • מרכיבים את העוגיות:
  • 1 מורחים כפית ריבה במרכז הצד התחתון של כל עוגיה שלמה (הבסיס עליו נאפתה העוגיה) תוך השארת השוליים נקיים. מניחים מעל כל יחידה כזו - עוגיה עם חורים ומהדקים בלחיצה קלה.
  • 2 מאחסנים בקופסא אטומה במקרר.
טיפ למתכון
1. השימוש בניילון: מאחר והבצק נוטה להתחמם ולהתרכך במהירות, רידודו כשמשטח ניילון מעליו (מפריד בין הבצק למערוך) מקל על העבודה ומשפר את התוצאה. 2. האפייה: ניתן לאפות במצב טורבו, אך חשוב שהתבנית עם העוגיות שבהן החור/ים תהיה העליונה כדי שהעוגיות לא תתפשטנה והצורה תישמר.

ציוד נדרש: מערבל מיקסר.

עוגיות חמאה קלאסיות, נימוחות בפה וקלות להכנה. עוגיות שקשה עד בלתי אפשרי להפסיק לאכול. סוד הקסם טמון בעיבוד הבצק כשהוא קר ועל כך יש להקפיד - מחיר 4 דקות ההכנה שלו. ההכנה מהירה ופשוטה, אך יש לקחת בחשבון את זמני קירור הבצק בין השלבים.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות תמי בן-דוד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)96314
חלבונים (גרם)0.75 2.47
פחמימות (גרם)1341
מתוכן סוכרים (גרם)4.09 13.41
שומנים (גרם)4.16 13.65
מתוכם שומן רווי (גרם)2.44 8
כולסטרול (מ"ג)34.89 114.5
נתרן (מ"ג)66.99219.83
מים (גרם)5.7618.92
ויטמין A (מק"ג)38.11125.07
ויטמין B (מ"ג)0.130.43
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.27
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.0910.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.23
ויטמין D (מק"ג)0.050.18
ויטמין E (מ"ג)0.160.52
ויטמין K (מק"ג)0.321.06
סידן (מ"ג)4.1613.64
ברזל (מ"ג)0.090.3
מגנזיום (מ"ג)0.672.19
זרחן (מ"ג)11.2136.79
אבץ (מ"ג)0.060.21
אשלגן (מ"ג)8.3827.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.72
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.63
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.163.79
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.093.57

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 23.9% 4.3% 71.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.