דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ארטישוקים בגריל עם מוצרלה ועשבי תיבול
ארטישוקים צלויים בגריל, צילום: לוטפי כבת
  • 1 להשרות את כדורי המוצרלה (12 כדורים) ב- 2 כפות שמן זית ובזעתר.
  • 2 חותכים את הארטישוקים (טריים, נקיים ושטופים עם גבעול) לרבעים לאורך. מבשלים את הארטישוקים במים למשך 5 דקות.
  • 3 מוציאים ומקררים אותם במי קרח.
  • 4 לאחר מכן צולים את הארטישוקים במחבת גריל פסים משני הצדדים כ- 4 דקות עד קבלת צבע זהוב.
  • 5 מניחים את הארטישוקים בתוך המרינדה במשך 20 דקות עד לספיגת הטעמים. מרכיבי המרינדה - 4 כפות שמן זית, אורגנו, תימין, שיני שום פרוסות, פלפל צ`ילי אחד קצוץ, דבש, סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומיץ לימון.
  • 6 מוציאים את הארטישוקים מהמרינדה, מניחים על צלחת הגשה ומעטרים אותם בכדורי המוצרלה אשר היו בשמן זית והזעתר.
  • 7 לאחר מכן מקשטים את הארטישוקים על גבעולי בצל ירוק, ענפי זעתר טריים ו- 2 פלפלי צ`ילי חצויים.
  • 8 בתיאבון.
טיפ למתכון
יש אפשרות להוסיף מלמעלה גבינת פרמז`ן מגורדת.

מתכון כשר לפסח, מאת השף לוטפי כבת, שף מלון רויאל רימונים, ים המלח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 31.1% 15.2% 43.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב