דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארטישוקים צלויים בגריל, צילום: לוטפי כבת

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 163 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להשרות את כדורי המוצרלה (12 כדורים) ב- 2 כפות שמן זית ובזעתר.
  • 2 חותכים את הארטישוקים (טריים, נקיים ושטופים עם גבעול) לרבעים לאורך. מבשלים את הארטישוקים במים למשך 5 דקות.
  • 3 מוציאים ומקררים אותם במי קרח.
  • 4 לאחר מכן צולים את הארטישוקים במחבת גריל פסים משני הצדדים כ- 4 דקות עד קבלת צבע זהוב.
  • 5 מניחים את הארטישוקים בתוך המרינדה במשך 20 דקות עד לספיגת הטעמים. מרכיבי המרינדה - 4 כפות שמן זית, אורגנו, תימין, שיני שום פרוסות, פלפל צ`ילי אחד קצוץ, דבש, סילאן, מלח, פלפל שחור גרוס דק ומיץ לימון.
  • 6 מוציאים את הארטישוקים מהמרינדה, מניחים על צלחת הגשה ומעטרים אותם בכדורי המוצרלה אשר היו בשמן זית והזעתר.
  • 7 לאחר מכן מקשטים את הארטישוקים על גבעולי בצל ירוק, ענפי זעתר טריים ו- 2 פלפלי צ`ילי חצויים.
  • 8 בתיאבון.
טיפ למתכון
יש אפשרות להוסיף מלמעלה גבינת פרמז`ן מגורדת.

מתכון כשר לפסח, מאת השף לוטפי כבת, שף מלון רויאל רימונים, ים המלח.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)267163
חלבונים (גרם)8.23 5.03
פחמימות (גרם)2414
מתוכן סוכרים (גרם)9.69 5.93
שומנים (גרם)16.81 10.29
מתוכם שומן רווי (גרם)5.35 3.27
כולסטרול (מ"ג)16.2 9.91
נתרן (מ"ג)265.97162.77
סיבים תזונתיים (גרם)5.41 3.31
מים (גרם)89.1954.58
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.7213.29
ויטמין B (מ"ג)1.821.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.050.64
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)59.7536.57
ויטמין C (מ"ג)52.3132.02
ויטמין E (מ"ג)0.370.22
ויטמין K (מק"ג)36.3522.25
סידן (מ"ג)143.8388.02
ברזל (מ"ג)1.110.68
מגנזיום (מ"ג)33.6920.62
זרחן (מ"ג)67.141.07
אבץ (מ"ג)0.450.28
אשלגן (מ"ג)320.77196.31
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 31.1% 15.2% 43.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.