דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 396 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
צלחת אביבית חגיגית
  • 1 להניח בבסיס תבנית מלבנית מרוססת טיפת שמן, מחצית מפרוסות הזוקיני הארוכות, עליהן בשכבה אחידה את הכרובית החלוטה (יש לחלק אותה לפרחים ולחלוט 5 דקות במי מלח רתוחים לפני) ורבעי השומר, מעל שוב זוקיני, מעל הזוקיני תערובת של מצה מפוררת, גבינת פרמזן מגורדת ותבלינים כולל כל עשבי התיבול (רוזמרין, מרווה וטימין).
  • 2 לצקת בזהירות מעל הכל באחידות את השמן המתובל והיין הלבן.
  • 3 לאפות בחום בינוני-נמוך כ- 40 דקות עד להשחמה ולהתייצבות.
  • 4 השכבה העליונה של המצה, גבינה ועשבי התיבול צריכה להיות שחומה ופריכה למראה.
  • 5 בינתיים, את קוביות הגזרים הלפת והסלק להקפיץ כמה דקות בווק חם עם 2 כפות שמן הזית והתבלינים (מלח ופלפל שחור).
  • 6 כשמוכן, לשפוך מעל מיץ לימון וסוכר חום, לתבל במלח ופלפל ולצנן לחום פושר.
  • 7 להרכבת המנה - בצלחת יפה שימו מלבן שחתכתם משכבות הזוקיני, הגבינה והכרובית האפויים. סביבן לסדר יפה קוביות שורשי אביב... לקשט בנבטים (חבילת נבטים מעורבים - סלק, חרדל, בזיליקום) ולזלף שמן מהווק מעל הכל.
  • 8 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.6% 14.7% 19.9% 49.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.27 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב