דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (כ- 24 פרוסות מ- 2 תבניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת חרוסת
  • 1 מפרידים את הביצים.
  • 2 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, כשנוצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • 3 טורפים בקערית את החלמונים עם סוכר וניל, חרוסת ורסק התפוחים (2 כפות), מוסיפים לקצף ומקפלים.
  • 4 מנפים את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה.
  • 5 מוסיפים לתערובת ומקפלים עד שהם נבלעים בתערובת.
  • 6 יוצקים ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש - כ- 30 דקות.
  • 7 לאחר שהעוגה מתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר או להכין כל ציפוי שאוהבים.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להשתמש בחרוסת שנשארה מפסח או להכין במיוחד. אני הכנתי מאגוזים ושקדים טחונים עם סילאן ותפוח מגורר.
  • 2 אפשר להמיר את רסק התפוחים לשמן.
  • 3 אם משתמשים בחרוסת סמיכה מאוד כדאי להוסיף עוד כף או שתיים של רסק תפוחים.
  • 4 במקום שתי התבניות אפשר לאפות בתבנית בינונית.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

במידה והבלילה דלילה מדי, כדאי להוסיף מעט קמח מיוחד לעוגות. המתכון הוא עם קמח ללא גלוטן, אבל אפשר להשתמש בקמח רגיל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 11.4% 11.7% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב