דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 34 גרם למנה\יחידה (כ- 24 פרוסות מ- 2 תבניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מפרידים את הביצים.
  • 2 מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, כשנוצר קצף מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב.
  • 3 טורפים בקערית את החלמונים עם סוכר וניל, חרוסת ורסק התפוחים (2 כפות), מוסיפים לקצף ומקפלים.
  • 4 מנפים את השקדים הטחונים, הקמח ואבקת האפייה.
  • 5 מוסיפים לתערובת ומקפלים עד שהם נבלעים בתערובת.
  • 6 יוצקים ל- 2 תבניות אינגליש קייק ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש - כ- 30 דקות.
  • 7 לאחר שהעוגה מתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר או להכין כל ציפוי שאוהבים.
  • 8 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להשתמש בחרוסת שנשארה מפסח או להכין במיוחד. אני הכנתי מאגוזים ושקדים טחונים עם סילאן ותפוח מגורר.
  • 2 אפשר להמיר את רסק התפוחים לשמן.
  • 3 אם משתמשים בחרוסת סמיכה מאוד כדאי להוסיף עוד כף או שתיים של רסק תפוחים.
  • 4 במקום שתי התבניות אפשר לאפות בתבנית בינונית.

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק.

במידה והבלילה דלילה מדי, כדאי להוסיף מעט קמח מיוחד לעוגות. המתכון הוא עם קמח ללא גלוטן, אבל אפשר להשתמש בקמח רגיל.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)78230
חלבונים (גרם)1.94 5.74
פחמימות (גרם)1337
מתוכן סוכרים (גרם)7.5 22.22
שומנים (גרם)1.88 5.58
מתוכם שומן רווי (גרם)0.45 1.33
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)48.36 143.29
נתרן (מ"ג)84.54250.49
סיבים תזונתיים (גרם)0.15 0.45
מים (גרם)9.929.34
ויטמין A (מק"ג)20.861.63
ויטמין B (מ"ג)0.30.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.18
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.59
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.1118.1
ויטמין B12 (מק"ג)0.120.34
ויטמין D (מק"ג)0.270.79
ויטמין E (מ"ג)0.140.4
ויטמין K (מק"ג)0.040.12
סידן (מ"ג)7.3721.85
ברזל (מ"ג)0.230.68
מגנזיום (מ"ג)1.564.62
זרחן (מ"ג)25.7476.27
אבץ (מ"ג)0.170.5
אשלגן (מ"ג)18.153.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.250.74
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.6
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.481.41
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.441.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 11.4% 11.7% 76%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה