דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מוס גבינה ומרמלדת לימון
חמצמצות הלימון משתלבת היטב בעוגה, צילום: דן פרץ
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון ערבבו את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד למרקם פירורי.
  • 2 הוסיפו את החלמון, עבדו עד לקבלת בצק אחיד, ניילנו וקררו שעתיים לפחות.
  • 3 קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לעובי של 1/2 מ"מ.
  • 4 קירצו עיגול בקוטר גדול מן התבנית (הבצק יתכווץ טיפה באפייה), ואפו בתנור בחום של 175 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד שהצבע שחום.
  • 5 קררו, העבירו לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ורפדו בשקף מסביב לעוגה.
  • הכנת קרם חמאה לימון:
  • 1 בסיר חממו את מיץ הלימון, גרידת הלימון וחצי מכמות הסוכר עד לרתיחה.
  • 2 טירפו את הביצים עם חצי מכמות הסוכר הנותרת בקערה.
  • 3 שיפכו חצי מהמיץ החם אל הביצים וטרפו היטב, החזירו לסיר את התערובת כולל הביצים (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורה), בשלו על אש נמוכה ובעזרת מטרפה טירפו עד רתיחה (לא להמשיך מעבר).
  • 4 העבירו לקערת מיקסר עם וו גיטרה וערבבו כ- 5 דקות עד שהתערובת צוננת, הוסיפו את קוביות החמאה בהדרגה עד שכולן נבלעות במסה והקרם אחיד והומוגני.
  • 5 קררו מעט, מזגו על שכבת הבצק והקפיאו לשעתיים מינימום.
  • הכנת מוס הגבינה:
  • 1 בקערת המיקסר חברו את כל המרכיבים ובעזרת מקצף הקציפו כ- 5 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קצפתי רך.
  • 2 מיזגו על קרם הלימון ויישרו היטב.
  • 3 הניחו את קליפות ההדרים על העוגה בצורה חופשית.
  • 4 הקפיאו לשעתיים לפחות.
  • הכנת מרמלדת הלימון:
  • 1 בסיר חממו את מיץ הלימון והסוכר עד לרתיחה.
  • 2 ערבבו את הג`לטין עם המים הקרים. שיפכו את התערובת החמה על הג`לטין וערבבו היטב.
  • 3 מיזגו על שכבת מוס הגבינה ויישרו.
  • 4 הקפיאו את כל העוגה ללילה לפחות (אפשר גם יותר). חשוב שתפשירו את העוגה כשעתיים לפני האכילה במקרר.
  • 5 זרו סוכר על המרמלדה והגישו.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את קליפות ההדרים המסוכרות. המצרכים למתכון מתאימים לתבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ ולא לתבנית מאורכת כמו בתמונה. את העוגה יש להכין יום מראש - עליה לקפוא היטב ולהתייצב. שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה ובישול. באדיבות מירי ארזי מרשת מתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 33.8% 7.2% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.52 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב