דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 108 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טרמיסו
מכירים מישהו שלא אוהב טרמיסו?, צילום: דן פרץ
  • הכנת בסיס הטורט:
  • 1 בקערת מיקסר נקייה עם מטרפה הקציפו את החלבונים והסוכר עד לקבלת מרנג קשה.
  • 2 מזגו את החלמונים תוך כדי פעולת המיקסר.
  • 3 קפלו את הקמח ועמילן תפו"א למסה ובעזרת פלטה ישרו על תבנית אפייה עם נייר אפייה את התערובת למטח מלבני בעובי שווה.
  • 4 אפו בתנור חם (175 מעלות) למשך כ- 10 דקות עד למרקם קפיצי למגע וצבע זהוב.
  • 5 קררו היטב וקירצו 2 עיגולים בקוטר 26 ס"מ. הניחו אחד מהם בתבנית.
  • הכנת נוזל ההרטבה:
  • 1 ערבבו היטב את הקפה החם עם ליקר הקפה.
  • 2 בעזרת מברשת הרטיבו את בסיס הטורט בעדינות.
  • הכנת מוס הטרמיסו:
  • 1 בקערת מיקסר עם מטרפה הקציפו את המסקרפונה והסוכר כ- 2 דקות על מהירות בינונית כדי לפתוח את הגבינה.
  • 2 הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי פעולת המיקסר, והקציפו עד לקבלת מרקם יציב.
  • 3 חממו את הג`לטין הספוח במים במיקרוגל כדקה בלבד.
  • 4 הוסיפו למיקסר את החלמונים והליקר, והקציפו כדקה נוספת.
  • 5 ערבבו חלק מהתערובת עם הג`לטין החם, מיזגו הכל למיקסר וטרפו היטב.
  • 6 מזגו 1/2 מהכמות על תחתית הטורט. טיבלו את הבישקוטים בנוזל ההרטבה עד שהם ספוגים והניחו על המוס בלי מרווחים. מיזגו את שארית המוס על הבישקוטים.
  • 7 הניחו את עיגול הטורט השני על המוס, הרטיבו אותו עם מברשת מנוזל הקפה והקפיאו לשעתיים לפחות.
  • הכנת הקצפת לקישוט:
  • 1 הקציפו את כל המרכיבים לקצפת יציבה.
  • 2 בעזרת שק זילוף וצנתר משונן מס` 13 זלפו צורת שושנים על העוגה.
  • 3 הקפיאו לשעתיים מינימום ואפשרי עד שבוע.
  • 4 לפני ההגשה הפשירו את העוגה שעתיים במקרר ופדרו אבקת קקאו כהה על הקצפת לאפקט היופי.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את עמילן תפו"א, הקפה, ליקר הקפה וליקר האייריש קרים. שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה. המצרכים למתכון מתאימים לתבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ ולא לתבנית מאורכת כמו בתמונה. באדיבות מירי ארזי מרשת מתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 32.7% 8.7% 58.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב