דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מוס גבינה ומרמלדת פטל
עוגת מוס גבינה מתוקה ומרעננת, צילום: דן פרץ
  • הכנת הבצק:
  • 1 במעבד מזון ערבבו את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד לקבלת מרקם פירורי. הוסיפו את החלמון ועבדו עד לקבלת בצק אחיד.
  • 2 ניילנו וקררו שעתיים לפחות.
  • 3 קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לעובי של 1/2 מ"מ.
  • 4 קירצו עיגול בקוטר גדול מן התבנית (הבצק יתכווץ טיפה באפייה), ואפו בתנור בחום של 175 מעלות למשך כ- 15-20 דקות עד שהצבע שחום.
  • 5 קררו, העבירו לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ורפדו בשקף מסביב לעוגה.
  • הכנת מוס הגבינה:
  • 1 בקערת המיקסר חברו את כל המרכיבים ובעזרת מקצף הקציפו כ- 5 דקות על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם קצפתי רך.
  • 2 מזגו את המוס על הבצק, יישרו היטב והקפיאו לשעתיים לפחות.
  • הכנת קרם חמאה פטל:
  • 1 בסיר חממו את מחית הפטל וחצי מכמות הסוכר עד לרתיחה.
  • 2 טרפו את הביצים עם חצי מכמות הסוכר הנותרת בקערה.
  • 3 שפכו חצי מהמיץ החם אל הביצים וטרפו היטב.
  • 4 החזירו לסיר את התערובת כולל הביצים (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורה), ובשלו על אש נומכה בעזרת מטרפה עד לרתיחה (לא להמשיך לבשל מעבר).
  • 5 העבירו לקערת מיקסר עם וו גיטרה וערבבו כ- 5 דקות עד שהתערובת צוננת. הוסיפו את קוביות החמאה בהדרגה עד שכולן נבלעות במסה והקרם אחיד והומוגני.
  • 6 קררו מעט, מזגו על שכבת המוס והקפיאו שעתיים מינימום.
  • הכנת מרמלדת הפטל:
  • 1 בסיר חממו את מחית הפטל והסוכר עד לרתיחה.
  • 2 ערבבו את הג`לטין עם המים הקרים.
  • 3 שפכו את התערובת החמה על הג`לטין, ערבבו היטב, מזגו על שכבת קרם הפטל, יישרו והקפיאו את כל העוגה לפחות ללילה (אפשר גם יותר).
  • 4 חשוב שתפשירו את העוגה כשעתיים לפני האכילה במקרר, זרו סוכר על המרמלדה והגישו.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את מחית הפטל (ניתן לקנות פטל קפוא ולטחון או בחנויות המתמחות לרכוש מחית מסוג בוארון). המצרכים למתכון מתאימים לתבנית עוגה בקוטר 26 ס"מ ולא לתבנית מאורכת כמו בתמונה. את העוגה יש להכין יום מראש - עליה לקפוא היטב ולהתייצב. באדיבות מירי ארזי מרשת מתוקה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 34.5% 7.2% 58.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב