דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 366 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, לא כשרכשרות
סטייק פילה בקר עם רוטב גורגונזולה
סטייק פילה בקר עם רוטב נהדר
  • להכנת הרוטב:
  • 1 קוצצים את השום והבצל דק.
  • 2 במחבת חמה ממיסים חמאה ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות במשך 2-3 דקות.
  • 3 מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה.
  • 4 מוסיפים את הגבינה הכחולה (גבינת גורגונזולה מפוררת באצבעות) ומערבבים במרץ עד שלא נשארים גושים. הרוטב יסמיך תוך כדי.
  • 5 מתבלים בפלפל שחור, טועמים ואם צריך מוסיפים גם מלח. הגבינה מלוחה, לכן כדאי להיזהר עם המלח כאן.
  • להכנת הסטייקים (4 יחידות סטייק פילה בקר במשקל 220-250 גרם לסטייק. כל סטייק כ- 3 ס"מ עובי):
  • 1 מחממים מנגל, גריל או מחבת פסים כבדה לחום מאוד גבוה. אם הגריל שלכם עם מדחום, אתם מחפשים את ה- 250 מעלות.
  • 2 מברישים את הסטייקים בשמן זית, מתבלים בפלפל שחור גרוס, וצולים כ- 4 דקות על כל צד. לא מעבר לזה, כי אחרת מידת העשייה תהיה יותר ממדיום רייר. אני אומר - אם אתם לא אוהבים את הפילה מדיום רייר, פשוט אל תכינו את המנה הזאת. חבל להרוס חיוך
  • 3 זהו, מורידים את הסטייק מהאש, מזליפים רוטב מעל ומגישים מיד.
  • 4 בתיאבון!

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 38.2% 56.7% 4.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.62 (0.63 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב