מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השיפודים)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מהיר מאודזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
אנטיפסטי מושלם לאירוח, צילום: דן פרץ
- 1 לחתוך את הקישואים לצורת סירות ולהשרות בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס ופלפל גרוס.
- 2 לחתוך את החצילים לצורת סירות ולהשרות בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס.
- 3 לחתוך את הבטטות לצורת סירות ולהשרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר.
- 4 לחתוך את הבצלים לרבעים ולהשרות בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום וטימין.
- 5 להשרות את הפטריות השלמות בחומץ בלסמי, מלח גס ופלפל גרוס.
- 6 לחתוך את שלושת הפלפלים לצורת סירות ולהשרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנו.
- 7 להשרות את עגבניות השרי בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין.
- 8 לערבב היטב כל ירק עם הרוטב, להכניס לתבנית נפרדת (לשמירת הטעמים) ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 160-180 מעלות עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
- 9 הרכבה: לשפד סוג ירק אחד בכל פעם ולשחק עם הצבעים כדי שיהיה יפה וגם משחק טעמים בפה. להניח על מגש או 2 שיפודים בצלחת.
- 10 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: חבילה של שיפודי עץ קטנים.
הערך התזונתי לא כולל את כל הרטבים בהם מושרים הירקות. כמו כן, מספר המנות הינו מספר מוערך וייתכן כי אינו מדויק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
15.3% |
1.6% |
9.3% |
73.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב