דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אנטיפסטי מושלם לאירוח, צילום: דן פרץ

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השיפודים)

  • קישואים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים בצורת סירות
  • חצילים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    חתוכים בצורת סירות
  • בטטות - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (756 גרם)
    חתוכות בצורת סירות
  • בצלים - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרבעים
  • בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לרבעים
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך בצורת סירות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך בצורת סירות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך בצורת סירות
  • עגבניות שרי - 20 יחידות - סה"כ (300 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הקישואים לצורת סירות ולהשרות בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס ופלפל גרוס.
  • 2 לחתוך את החצילים לצורת סירות ולהשרות בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס.
  • 3 לחתוך את הבטטות לצורת סירות ולהשרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר.
  • 4 לחתוך את הבצלים לרבעים ולהשרות בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום וטימין.
  • 5 להשרות את הפטריות השלמות בחומץ בלסמי, מלח גס ופלפל גרוס.
  • 6 לחתוך את שלושת הפלפלים לצורת סירות ולהשרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנו.
  • 7 להשרות את עגבניות השרי בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין.
  • 8 לערבב היטב כל ירק עם הרוטב, להכניס לתבנית נפרדת (לשמירת הטעמים) ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 160-180 מעלות עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
  • 9 הרכבה: לשפד סוג ירק אחד בכל פעם ולשחק עם הצבעים כדי שיהיה יפה וגם משחק טעמים בפה. להניח על מגש או 2 שיפודים בצלחת.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חבילה של שיפודי עץ קטנים.

הערך התזונתי לא כולל את כל הרטבים בהם מושרים הירקות. כמו כן, מספר המנות הינו מספר מוערך וייתכן כי אינו מדויק.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7044
חלבונים (גרם)2.04 1.27
פחמימות (גרם)1610
מתוכן סוכרים (גרם)6.29 3.92
שומנים (גרם)0.36 0.22
מתוכם שומן רווי (גרם)0.06 0.04
נתרן (מ"ג)16.039.99
סיבים תזונתיים (גרם)3.37 2.1
מים (גרם)140.6587.64
ליקופן (מ"ג)0.390.24
ויטמין A (מק"ג)388.73242.2
ויטמין B (מ"ג)2.721.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.10.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.590.99
ויטמין B5 (מ"ג)0.670.42
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.6613.49
ויטמין C (מ"ג)45.728.48
ויטמין D (מק"ג)0.060.03
ויטמין E (מ"ג)0.710.44
ויטמין K (מק"ג)5.123.19
סידן (מ"ג)30.4218.96
ברזל (מ"ג)0.80.5
מגנזיום (מ"ג)26.5516.54
זרחן (מ"ג)58.1636.24
אבץ (מ"ג)0.430.27
אשלגן (מ"ג)410.05255.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.3% 1.6% 9.3% 73.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.02 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.