דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אנטיפסטי מושלם לאירוח, צילום: דן פרץ

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (כ- 20 שיפודים)

  • קישוא - 2 יחידה בינונית - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים בצורת סירות
  • חציל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (660 גרם)
    חתוכים בצורת סירות
  • בטטה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (756 גרם)
    חתוכות בצורת סירות
  • בצל - 3 יחידה בינונית - סה"כ (375 גרם)
    חתוכים לרבעים - בצל אחד סגול
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך בצורת סירות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך בצורת סירות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך בצורת סירות
  • עגבניות שרי - 20 יחידה - סה"כ (300 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את הקישואים לחתוך בצורת סירות ולהשרות בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס ופלפל גרוס.
  • 2 את החצילים לחתוך בצורת סירות ולהשרות בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס.
  • 3 את הבטטות לחתוך בצורת סירות ולהשרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר.
  • 4 את שני הבצלים הלבנים + הבצל הסגול (יחידה אחת) לחתוך לרבעים ולהשרות בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום וטימין.
  • 5 את סלסלת הפטריות הטריות והשלמות להשרות בחומץ בלסמי, מלח גס ופלפל גרוס.
  • 6 את שלושת הפלפלים לחתוך בצורת סירות ולהשרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנו.
  • 7 את עגבניות השרי להשרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין.
  • 8 כל ירק יש לערבב היטב עם הרוטב ולהכניס לתבנית נפרדת (לשמירת הטעמים) לתנור שחומם מראש ל- 160-180 מעלות עד שהירקות מתרככים ומשחימים.
  • 9 הרכבה - לשפד סוג ירק אחד בכל פעם ולשחק עם הצבעים כדי שיהיה יפה וגם משחק טעמים בפה. להניח על מגש או 2 שיפודים בצלחת.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: חבילה של שיפודי עץ קטנים.

הערך התזונתי לא כולל את כל הרטבים בהם מושרים הירקות. כמו כן, מספר המנות הינו מספר מוערך וייתכן כי אינו מדויק.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)70 קלוריות44 קלוריות
חלבונים2.1 גרם1.3 גרם
פחמימות16 גרם10 גרם
מתוכן סוכרים6.2 גרם3.9 גרם
שומנים363.1 מ"ג226.2 מ"ג
מתוכם שומן רווי63.7 מ"ג39.7 מ"ג
נתרן16.2 מ"ג10.1 מ"ג
סיבים תזונתיים3.3 גרם2.1 גרם
מים140.6 גרם87.6 גרם
ליקופן386 מק"ג240.5 מק"ג
ויטמין A388.7 מק"ג242.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.8 מ"ג1.7 מ"ג
ויטמין B1108.3 מק"ג67.5 מק"ג
ויטמין B2101.1 מק"ג63 מק"ג
ויטמין B31.6 מ"ג1 מ"ג
ויטמין B5674.2 מק"ג420.1 מק"ג
ויטמין B6248 מק"ג154.5 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B922.6 מק"ג14.1 מק"ג
ויטמין C45.5 מ"ג28.4 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0 מק"ג
ויטמין E714.1 מק"ג444.9 מק"ג
ויטמין K5.2 מק"ג3.2 מק"ג
סידן30.7 מ"ג19.2 מ"ג
ברזל798.8 מק"ג497.7 מק"ג
מגנזיום26.5 מ"ג16.5 מ"ג
זרחן57.8 מ"ג36 מ"ג
אבץ433.2 מק"ג269.9 מק"ג
אשלגן408.1 מ"ג254.3 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות148.2 מ"ג92.4 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 327.4 מ"ג17.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6121 מ"ג75.4 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות24.7 מ"ג15.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 923.3 מ"ג14.5 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15.1% 1.6% 9.4% 73.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.