דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 140 גרם למנה\יחידה (כ- 20 פרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס ריבת חלב
עוגת מוס בטעם ריבת חלב
  • הכנת הבצק הפריך המתוק:
  • 1 עם וו גיטרה מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה לקרם.
  • 2 בבת אחת מוסיפים את הקמח (יש לנפות לפני כן).
  • 3 מעבדים את התערובת עד להיווצרות פירורים.
  • 4 מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד עד שהבצק מתגבש.
  • 5 יש לרדד את הבצק לעיגול בקוטר 26 ולאפות עד להשחמה(כ- 20 דקות).
  • הכנת המרנג:
  • 1 להקציף חלבונים וכוס סוכר לקבלת קצף יציב. חשוב לא להקציף יתר על המידה.
  • 2 להוסיף כוס אבקת סוכר ואת האגוזים הטחונים, ולקפל את התערובת.
  • 3 בעזרת שק אפייה לזלף שלושה עיגולי מרנג בקוטר 26 על נייר אפייה.
  • 4 לאפות בחום 100-120 כשעתיים - עד שהמרנג מתקשה.
  • הכנת המוס:
  • 1 להקציף כוס חלב, 1 שמנת מתוקה ופודינג במיקסר לקבלת קרם יציב.
  • 2 להקציף חבילת ריבת חלב עם השמנת המתוקה שנותרה (חשוב לשמור חלק מריבת החלב לקרם הטופי (כף) ולקישוט).
  • 3 לקפל את שתי התערובות למוס אחד ולקרר כחצי שעה.
  • הכנת קרם הטופי:
  • 1 לערבב את כל החומרים (כף ריבת חלב, כף חלב ו- 80 גרם שוקולד מריר) ולבשל בחום נמוך מאוד עד להמסה מלאה של השוקולד.
  • אופן הרכבת העוגה:
  • 1 להניח את השכבה של הבצק הפריך ולמרוח עליה 1/4 מהקרם.
  • 2 להניח שכבת מרנג ולמרוח עליה 1/4 מהקרם.
  • 3 להניח את השכבה השנייה של המרנג ולמרוח עוד 1/4 מהקרם ולצפות את כל העוגה.
  • 4 עם הקרם שנותר לקשט את העוגה בפרחי קרם ולזלף בעדינות ובצורה יפה את קרם הטופי (הוא די נוזלי וזה בסדר).
  • 5 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 31% 8.1% 60.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב