דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 102 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • פלפל אדום - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (555 גרם)
  • פלפל צהוב - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (366 גרם)
    אפשר לשלב גם פלפלים כתומים
  • שום - 4 שיניים
    כתושות
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
    סחוט טרי
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    או שמן קנולה (עדיף שמן זית)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט פלפלים
סלט פלפלים קל וטעים, צילום: תפיקו הפקות
  • 1 לצלות את הפלפלים על הגז או בתנור, להכניס לשקית כדי שיזיעו, לסגור את השקית ולחכות כרבע שעה.
  • 2 לשטוף תחת מי ברז, לקלף את הקליפה השרופה ולהוציא את הגרעינים.
  • 3 לחתוך את הפלפלים לרצועות דקות ולהניח בקערה.
  • 4 לכתוש את שיני השום ולהוסיף לקערה.
  • 5 להוסיף את מיץ הלימון, השמן, המלח והפלפל השחור, ולערבב.
  • 6 להניח במקרר כדי שהטעמים התאחדו - כדאי להמתין לילה במקרר אך ניתן לאכול גם לאחר המתנה קצרה. מתקבל סלט פלפלים מהיר וקל להכנה!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לעשות שימוש בכל צבעי הפלפלים (גם פלפל ירוק) ולשחק עם הכמויות.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להפחית בכמות השמן לשתי כפות למתכון. לשמן הזית טעם חזק, כך שעדיין מורגש, גם אם יש פחות.

התבלינים במתכון וכמות מיץ הלימון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.5% 23.6% 8.8% 55.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב