נשנושי זעתר ללא גלוטן
1. מנפים את הקמחים, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, שמים את כל חומרי הבצק (קמחים, כף סיבים תזונתיים, ביצה אחת, כפית מלח, חמאה, ויוגורט) בקערה ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
2. אם לא מתגבש בצק להוסיף כל פעם כף יוגורט עד לאיחוד ויצירת בצק.
3. במידה והבצק דביק מעט, להוסיף מעט קונדיטור.
4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
5. מרדדים על נייר אפייה מקומח (מקמחים גם את המערוך) כל חלק לעלה דק בעובי של כ- 2-3 מ"מ בעזרת גלגלת (כמו לפיצה) או סכין חותכים את העלה לגודל הרצוי (אני חתכתי לריבועים של כ- 2 ס"מ).
6. מושחים את העלה בביצה טרופה (מהולה במעט מים), זורים זעתר ושומשום (או כל בחירה אחרת).
7. אם רוצים מפזרים מעט מלח גס.
8. מעבירים את נייר האפייה עם החטיפים לתבנית.
9. אופים בחום בינוני גבוה 190 מעלות כ- 10 דקות או עד שהמאפה מזהיב או משחים.
10. לאחר קירור מפרידים את החתיכות ושומרים בכלי אטום (אפשר גם להקפיא לכמה חודשים).
11. בתיאבון