דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

200 מנות/יחידות, 5 גרם למנה\יחידה (כ- 200 חטיפים קטנים)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חטיפי זעתר ללא גלוטן
נשנושי זעתר ללא גלוטן
  • 1 מנפים את הקמחים, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, שמים את כל חומרי הבצק (קמחים, כף סיבים תזונתיים, ביצה אחת, כפית מלח, חמאה, ויוגורט) בקערה ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
  • 2 אם לא מתגבש בצק להוסיף כל פעם כף יוגורט עד לאיחוד ויצירת בצק.
  • 3 במידה והבצק דביק מעט, להוסיף מעט קונדיטור.
  • 4 מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
  • 5 מרדדים על נייר אפייה מקומח (מקמחים גם את המערוך) כל חלק לעלה דק בעובי של כ- 2-3 מ"מ בעזרת גלגלת (כמו לפיצה) או סכין חותכים את העלה לגודל הרצוי (אני חתכתי לריבועים של כ- 2 ס"מ).
  • 6 מושחים את העלה בביצה טרופה (מהולה במעט מים), זורים זעתר ושומשום (או כל בחירה אחרת).
  • 7 אם רוצים מפזרים מעט מלח גס.
  • 8 מעבירים את נייר האפייה עם החטיפים לתבנית.
  • 9 אופים בחום בינוני גבוה 190 מעלות כ- 10 דקות או עד שהמאפה מזהיב או משחים.
  • 10 לאחר קירור מפרידים את החתיכות ושומרים בכלי אטום (אפשר גם להקפיא לכמה חודשים).
  • 11 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר על כל עלה משהו אחר שאוהבים או להשתמש ביותר מתוספת אחת לעלה. אפשר להחליף את היוגורט לאשל או לבן. אני אוהבת להשתמש ביוגורט עיזים או כבשים. ככל שהמאפה שחום יותר כך הוא יהיה פריך יותר. אם רוצים לגוון בצורה, ניתן לקרוץ בחותכני עוגיות קטנים צורות שונות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 22.6% 6.4% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב