דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 377 גרם למנה\יחידה (4 יחידות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אספרגוס בבצק פילו
אספרגוס עטוף בבצק פילו
  • 1 את המרכיבים לרוטב טחינה-בזיליקום מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד שמתקבלת טחינה ירוקה וטעימה. להוסיף מים לפי הצורך עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • 2 מחממים את התנור מראש ל- 200 מעלות.
  • 3 פורסים 2 דפים מהבצק על משטח נקי, מזליפים מעט משמן הזית ומברישים עם מברשת עבה.
  • 4 מכל צד, מפזרים מעט מלח גס ובערך כפית מהזעתר, חותכים את החלק התחתון של האספרגוס (כ- 5 גבעולים) אחרי שטיפה, ומניחים במרכז או נטוי הצידה, כך שיהיה קל לגלגל סביבו את הבצק.
  • 5 מברישים שוב מכל כיוון את שמן הזית, כך שכל הבצק יהיה משוח היטב. כך לעשות עם יתר המצרכים.
  • 6 לסדר בתבנית אפייה ולאפות למשך כרבע שעה או עד שהבצק מזהיב.
  • 7 לאחר האפייה מומלץ למשוח שוב מעט משמן הזית לברק.
  • 8 להגיש עם סלט ליד וטחינה מעל...
  • 9 בתיאבון חיוך

בכל פעם שכתוב "שמן זית" באופן ההכנה, מדובר פשוט על טבילה מחצי הכוס עם מברשת ומריחה על הבצק. חצי כוס מספיקה להכל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 31.4% 14.3% 50.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.51 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב