דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 843 גרם למנה\יחידה

  • צלעות עגל - 4 מנות - סה"כ (800 גרם)
    4 צלעות מנוקות משומן מיותר
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    מקולפים וחתוכים לקוביות
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
    מקולפים וחתוכים לטבעות
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    2 מקלות סלרי חתוכים גס
  • קישוא זוקיני - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוך לטבעות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול חתוך לקוביות
  • בטטה - יחידה בינונית (313 גרם)
    חתוכה לקוביות
  • שום - 5 שיניים
    חתוכות לפרוסות
  • מרינדת הסילאן
  • סילאן - כוס (344 גרם)
  • רוטב טריאקי - כוס (240 מ"ל)
  • חומץ בלסמי - כף (10 מ"ל)
  • יין אדום - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • תימין - גבעול (1 גרם)
    ענף תימין טרי קצוץ
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
צלעות עגל במרינדת סילאן וירקות
צלעות עגל במרינדה
  • 1 מעבירים את כל חומרי המרינדה לסיר ומביאים לרתיחה.
  • 2 מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  • 3 מורידים מהאש ונותנים למרינדה להתקרר.
  • 4 מעבירים את כל הירקות לקערה. שופכים מחצית מהמרינדה לקערה ומערבבים הכל ביחד.
  • 5 מעבירים לתבנית אפייה, סוגרים בנייר פרגמנט ונייר כסף, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות לחצי שעה.
  • 6 מוציאים מהתנור ומורידים את נייר הפרגמנט והכסף.
  • 7 צורבים את הצלעות משני הצדדים במחבת או בגריל. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  • 8 מניחים את הצלעות בקערה. מוסיפים את החצי השני של המרינדה ומושחים את הצלעות היטב.
  • 9 מניחים את הצלעות על הירקות שיצאו מהתנור ומחזירים את התבנית לתנור בלי כיסוי לעוד כחצי שעה (אפשר ליותר זמן או לפחות זמן, תלוי במידת העשייה הרצויה).
  • 10 מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים במרכז הצלחת מהירקות ועליהם מניחים את הצלעות.
  • 11 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 11.9% 23.9% 60.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב