אצבעות במילוי תמרים צילום: סיגל פרץ ברמר
1. בקערה לשים קמח, חמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים ו- 2 כפות חלב קר.
2. לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד.
3. לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או לחצי שעה למקרר).
4. הכנת המילוי - לקחת חתיכה מהתמרים וליצור נקניק ארוך בעובי 1.5 ס"מ. ליצור כ- 8 נקניקי תמרים, לשים על צלחת, לפזר מעל מעט קינמון ולשמור במקרר.
5. מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ.
6. מניחים "נקניק" תמרים בקצה הבצק. מגלגלים על התמרים גילגול אחד ועוד חצי גלגול.
7. חותכים עם סכין לאורך המלבן כך שאנו מקבלים נקניק בצק ארוך במילוי תמרים.
8. חותכים את הבצק הארוך לאצבעות באורך 5 ס"מ (כ- 4 אצבעות).
9. מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים.
10. יוצרים צורת פסים על האצבעות בעזרת מזלג - מניחים את שיני המזלג על העוגיה ולוחצים בעדינות. מתקבלת דוגמא יפה של פסים.
11. אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד. מוציאים לקירור ומתענגים ליד הקפה (העוגיות טעימות יותר כשהן קרות - לשמור במקרר).
12. בתיאבון