מצרכים למתכון
35 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (35 עוגיות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
אצבעות במילוי תמרים, צילום: סיגל פרץ ברמר
- 1 בקערה לשים קמח, חמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים ו- 2 כפות חלב קר.
- 2 לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד.
- 3 לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או לחצי שעה למקרר).
- 4 הכנת המילוי - לקחת חתיכה מהתמרים וליצור נקניק ארוך בעובי 1.5 ס"מ. ליצור כ- 8 נקניקי תמרים, לשים על צלחת, לפזר מעל מעט קינמון ולשמור במקרר.
- 5 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ.
- 6 מניחים "נקניק" תמרים בקצה הבצק. מגלגלים על התמרים גילגול אחד ועוד חצי גלגול.
- 7 חותכים עם סכין לאורך המלבן כך שאנו מקבלים נקניק בצק ארוך במילוי תמרים.
- 8 חותכים את הבצק הארוך לאצבעות באורך 5 ס"מ (כ- 4 אצבעות).
- 9 מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים.
- 10 יוצרים צורת פסים על האצבעות בעזרת מזלג - מניחים את שיני המזלג על העוגיה ולוחצים בעדינות. מתקבלת דוגמא יפה של פסים.
- 11 אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד. מוציאים לקירור ומתענגים ליד הקפה (העוגיות טעימות יותר כשהן קרות - לשמור במקרר).
- 12 בתיאבון

ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.4% |
16.2% |
5.5% |
72.9% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב