דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אצבעות במילוי תמרים, צילום: סיגל פרץ ברמר

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (35 עוגיות)

  • חמאה -  אריזת נייר - סה"כ (150 גרם)
    להוציא מהמקרר כ- 10 דקות לפני
  • קמח לבן - 2 כוס - סה"כ (310 גרם)
    כוס חד פעמית שתיה קרה
  • סוכר - 1/4 כוס - סה"כ (45 גרם)
  • מי ורדים - כף (10 מ"ל)
    לא תמצית
  • חלב - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    חלב קר
  • תמרים ללא חרצנים - אריזת ואקום (500 גרם)
    לא ממרח
  • קינמון - קורט
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערה לשים קמח, חמאה, 1/4 כוס סוכר, 1 כף מי וורדים ו- 2 כפות חלב קר.
  • 2 לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3 לכסות בניילון ולהכניס למקפיא ל- 15 דקות (או לחצי שעה למקרר).
  • 4 הכנת המילוי - לקחת חתיכה מהתמרים וליצור נקניק ארוך בעובי 1.5 ס"מ. ליצור כ- 8 נקניקי תמרים, לשים על צלחת, לפזר מעל מעט קינמון ולשמור במקרר.
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים. מרדדים על גבי נייר אפייה מקומח חצי מהבצק למלבן דק בערך 1/2 ס"מ.
  • 6 מניחים "נקניק" תמרים בקצה הבצק. מגלגלים על התמרים גילגול אחד ועוד חצי גלגול.
  • 7 חותכים עם סכין לאורך המלבן כך שאנו מקבלים נקניק בצק ארוך במילוי תמרים.
  • 8 חותכים את הבצק הארוך לאצבעות באורך 5 ס"מ (כ- 4 אצבעות).
  • 9 מסדרים על מגש עם נייר אפייה עם רווחים קלים.
  • 10 יוצרים צורת פסים על האצבעות בעזרת מזלג - מניחים את שיני המזלג על העוגיה ולוחצים בעדינות. מתקבלת דוגמא יפה של פסים.
  • 11 אופים בחום 180 מעלות כ- 20 דקות עד שמזהיב בלבד. מוציאים לקירור ומתענגים ליד הקפה (העוגיות טעימות יותר כשהן קרות - לשמור במקרר).
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל אבקת סוכר.
- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)103 קלוריות349 קלוריות
חלבונים1.2 גרם4.2 גרם
פחמימות17 גרם56 גרם
מתוכן סוכרים1.3 גרם4.3 גרם
שומנים3.7 גרם12.4 גרם
מתוכם שומן רווי2.1 גרם7.1 גרם
כולסטרול10.6 מ"ג35.8 מ"ג
נתרן1.4 מ"ג4.7 מ"ג
סיבים תזונתיים1.2 גרם4.2 גרם
מים3.4 מ"ג11.5 מ"ג
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)0.8 מק"ג2.7 מק"ג
ויטמין B10 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B20.3 מק"ג0.9 מק"ג
ויטמין B30.4 מק"ג1.3 מק"ג
ויטמין B50.1 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין B60 מק"ג0.2 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90 מק"ג0 מק"ג
ויטמין C1.1 מק"ג3.7 מק"ג
ויטמין E0.7 מק"ג2.2 מק"ג
ויטמין K0 מק"ג0 מק"ג
סידן870.5 מק"ג2,940.9 מק"ג
ברזל2.5 מק"ג8.4 מק"ג
מגנזיום17.1 מק"ג57.9 מק"ג
זרחן18.3 מק"ג61.8 מק"ג
אבץ0.5 מק"ג1.8 מק"ג
אשלגן148.7 מק"ג502.4 מק"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות19.4 מק"ג65.6 מק"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 33.1 מק"ג10.6 מק"ג
חומצה לינולאית-אומגה 612.6 מק"ג42.5 מק"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות70.3 מק"ג237.5 מק"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 970.3 מק"ג237.5 מק"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.4% 16.2% 5.5% 72.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.