דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 413 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף שלם בתנור
עוף קלאסי שלם צלוי בתנור, צילום: דן לב, סטיילינג: דלית רוסו
  • 1 מוציאים את העוף מהמקרר 60-45 דקות לפני ההכנה.
  • 2 מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 3 שוטפים את העוף במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
  • 4 מורחים בשמן זית, מפזרים עלי תימין ומתבלים במלח גס ופלפל שחור (אפשר לקשור את הרגליים בחוט שפגאט).
  • 5 מניחים בתבנית כשחזה העוף כלפי מעלה.
  • 6 צולים 40 דקות, הופכים וצולים עוד כ- 40 דקות, עד שהעוף זהוב ומוכן.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם תפוחי אדמה צלויים.

הערך התזונתי לא כולל את תוספת תפוחי האדמה הצלויים בתנור.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 43.6% 55.6% 0.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.77 (0.78 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב