דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 10 פרוסות עבות (סה"כ 3 חלות))

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חלה קלועה
חלה קלועה לשבת
  • 1 לנפות את הקמח לקערת המערבל, להוסיף את הסוכר והשמרים ולערבל.
  • 2 להוסיף את המים (בבת אחת) ולהמשיך לערבל כ- 5 דקות.
  • 3 להוסיף את השמן והמלח ולהמשיך לערבל כ- 2 דקות עד שהבצק מתאחד ונפרד מדפנות הקערה.
  • 4 לשמן מעט את תחתית הקערה, להניח את הבצק ולמרוח מעט שמן גם על הבצק (לא חובה). לכסות את הקערה בניילון נצמד ולהתפיח למשך כשעה.
  • 5 להוציא את הבצק מהקערה, לחלק לשלושה כדורים וכל כדור לחלק לארבעה חלקים (או לשלושה חלקים).
  • 6 מכל אחד מארבעת החלקים ליצור נקניק/נחש בצק ארוך ולקלוע צמה (אתם מוזמנים לצפות בסרטון הוידאו המתלווה למתכון על מנת להבין כיצד לקלוע את החלה).
  • 7 להניח את החלות בתבנית עם נייר אפייה, למרוח בביצה טרופה ולפזר את התוספות (מה שאוהבים) מעליהן.
  • 8 להניח להתפחה נוספת בצד למשך כחצי שעה.
  • 9 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להזהבת החלות (יש לשים לב תוך כדי האפייה שהחלות נאפות היטב - תלוי בסוג התנור שברשותכם).
  • 10 בתיאבון ושבת שלום חיוך
טיפ למתכון
מי שלא מעוניין בחלה מתוקה - ניתן להפחית בכמות הסוכר (ובאותה המידה להוסיף מעט סוכר לחלה מתוקה יותר).

ניתן להכין מהבצק הנ"ל גם לחמניות קטנות או כל צורה שרוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 18.7% 11.4% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב