דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

65 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (60-70 יחידות סמבוסק)

  • הבצק
  • קמח לבן - 976 גרם
    1 ק"ג פחות 2 כפות
  • שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    מומסת
  • שמן קנולה - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    פושרים (בהתאם לצורך)
  • המלית
  • גבינה לבנה 5% -  כפות - סה"כ (50 גרם)
    2-3 כפות
  • ביצה - Large
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • מלח - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • גבינה עיראקית - כ- 750 גרם
    או גבינה בולגרית

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סמבוסק גבינה
סמבוסק ביתי במילוי גבינה עיראקית מלוחה
  • הכנת המעטפת:
  • 1 במיקסר לערבב את הקמח עם השמרים היבשים (ניתן להמיר ל- 50 גרם שמרים טריים).
  • 2 להוסיף את המלח, החמאה המומסת והשמן, ובהדרגה להוסיף כ- 2 כוסות מים פושרים.
  • 3 ללוש את הבצק ולהניח להתפחה של כחצי שעה-שעה (אם יש צורך להוסיף עוד מים או קמח).
  • הכנת המלית:
  • 1 לערבב את שני סוגי הגבינות עם הביצה.
  • 2 להוסיף את הקמח והמלח, ולערבב היטב.
  • הכנת הכיסונים:
  • 1 לשטח את הבצק עם מערוך, לקרוץ עיגולים בקוטר של כ- 5-6 ס"מ, ובכל עיגול לשים כף מהמלית. לקפל לצורת חצי עיגול ולהדק היטב כדי שהסמבוסק לא ייפתח לנו באפייה. עם מזלג ללחוץ מסביב לכיסונים (לא חובה).
  • 2 בשלב זה ניתן למרוח ביצה טרופה על כל הכיסונים ומעל לפזר שומשום (לא חובה).
  • 3 להניח את הכיסונים בתבנית משומנת (או עם נייר אפייה), ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב והסמבוסקים מוכנים (לשים לב להזהבה כי בכל תנור זמן ההכנה יכול להיות שונה).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפתוח את הסמבוסק לאחר האפייה, להכניס פנימה ביצה קשה, לתבל במלח ובפלפל שחור ולהתענג!

הערך התזונתי לא כולל את הגבינה העיראקית. לא כדאי לוותר על הגבינה העיראקית המלוחה. אפשר לשחק עם כמויות המלח - יש לזכור שגם הגבינה מלוחה ולכן אין להפריז בכמות - לפי הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.3% 11.3% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב