דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (כ- 14 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס שכבות
עוגה טעימה בטירוף
  • 1 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים תבנית 26.
  • 2 הכנת הבצק: שמים את כל מרכיבי הבצק (שקדים טחונים, 1/3 כוס סוכר, קמח תופח, 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר וביצה אחת) בקערה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ורך. מעבירים את הבצק לתבנית ומרפדים את התחתית עם הידיים. אופים כ- 20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ולא מכבים.
  • 3 הכנת המוס: שמים את השוקולדים והחמאה (50 גרם בטמפרטורת החדר) בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל עד להמסה. שמים את החלבונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ- 5 דקות עד לקבלת בלילה בהירה וסמיכה. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מוסיפים את המלח ומערבבים שוב. שופכים את הבלילה מעל הבצק ומחזירים לתנור. אופים כ- 20-25 דקות, עד ששכבת המוס מתייצבת. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו כשדלת התנור פתוחה מעט.
  • 5 הכנת הקישוט: שמים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה, מורחים על העוגה ומקשטים בפירורי שוקולד. מאחסנים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26.

הערך התזונתי לא כולל את פירורי השוקולד.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 39.2% 11.2% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.66 (0.68 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב