דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 331 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
תפוחי אדמה מוקרמים
תפוחי אדמה מוקרמים בשמנת עם גבינה צהובה
  • 1 לבשל את תפוחי האדמה במים למשך כ- 10-15 דקות (תפוחי האדמה צריכים להיות חצי מבושלים). לאחר מכן, לקלף ולפרוס לפרוסות בעובי של כ- 1 ס"מ. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 למרוח מעט חמאה רכה על התבנית (גם בדפנות) ולהניח מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בצורת מדרגות או איך שרוצים, ולפזר עליהן את מחצית מהתבלינים, החמאה החתוכה לקוביות, פרוסות השום ומחצית מהגבינות.
  • 3 למזוג מעל מחצית מהשמנת, להניח את המחצית השנייה של תפוחי האדמה, מעליהם לפזר את יתרת התבלינים והגבינות, ולבסוף את מחצית השמנת שנותרה.
  • 4 לאפות את המוקרם בתנור למשך כ- 40-50 דקות עד להזהבה (לבדוק שתפוחי האדמה רכים). מתקבלים תפוחי אדמה מוקרמים וטעימים בתנור!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל לאחר האפייה עוד גבינת גרנה פדנו/פרמזן מגורדת.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
לא ניתן להפוך לממש דיאטטי, אבל ניתן להפחית קלוריות בכך שהשמנת לבישול תהיה 10% במקום 15% שומן, ניתן לקצץ בכמות החמאה, וגם את הגבינה הצהובה ניתן להמיר לגבינה 9% או גבינה מלוחה 5%.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית או עגולה (לבחירתכם).

התבלינים וכמויות הגבינות במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 25.4% 19.2% 51%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב