דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 266 גרם למנה\יחידה

  • סלמון אטלנטי - 1.2 ק"ג
    6 מנות נקיות מאדרות
  • תרד - 6 עלים - סה"כ (60 גרם)
    שטוף, חלוט ויבש
  • מלח עדין - כפית שטוחה
    מלח אטלנטי
  • חמאה - 3/4 אריזת נייר - סה"כ (150 גרם)
    בטמפרטורת החדר
  • תערובת תבלין ניו יורק - 1/2 כוס
  • הרוטב
  • מלח - כפית גדושה
  • לבניה 4.5% - גביע (150 מ"ל)
  • עירית - 2 כפיות - סה"כ (6 גרם)
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פילה סלמון בציפוי ניו יורק ברוטב לבניה
  • 1 מורחים את מנות הסלמון במעט חמאה.
  • 2 מניחים את תערובת הניו יורק בצלחת עמוקה.
  • 3 מצפים קלות את מנות הסלמון בתערובת הניו יורק מכל הצדדים.
  • 4 ממיסים במחבת את שאר החמאה ומטגנים את מנות הסלמון המצופות כ- 2 דקות מכל צד (מתחילים את הטיגון על הצד של העור, כ-4 צדדים).
  • 5 במקביל מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  • 6 מניחים את התרד החלוט במרכז צלחת ההגשה, מניחים על התרד את מנת הסלמון, בוזקים מלח אטלנטי ומגישים בליווי רוטב הלבניה.
טיפ למתכון
להוסיף לתערובת הניו יורק מעט אגוז מוסקט. המנה מתאימה להגשה בליווי יין שרדונה של יקב תבור.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
מומלץ להפחית בכמות החמאה, להשאיר בשביל הטעם כ-50 גרם, ולטיגון ניתן להשתמש בכף שמן זית.

ניתן להחליף את התרד באספרגוס. יש לוודא שהסלמון אינו קפוא בזמן הכנת המנה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 50% 48.2% 1.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.01 (1.01 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב