דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 266 גרם למנה\יחידה

  • סלמון אטלנטי - 1.2 ק"ג
    6 מנות נקיות מאדרות
  • תרד - 6 עלים - סה"כ (60 גרם)
    שטוף, חלוט ויבש
  • מלח עדין - כפית שטוחה
    מלח אטלנטי
  • חמאה - 3/4 אריזת נייר - סה"כ (150 גרם)
    בטמפרטורת החדר
  • תערובת תבלין ניו יורק - 1/2 כוס
  • הרוטב
  • מלח - כפית גדושה
  • לבניה 4.5% - גביע (150 מ"ל)
  • עירית - 2 כפיות - סה"כ (6 גרם)
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מורחים את מנות הסלמון במעט חמאה.
  • 2 מניחים את תערובת הניו יורק בצלחת עמוקה.
  • 3 מצפים קלות את מנות הסלמון בתערובת הניו יורק מכל הצדדים.
  • 4 ממיסים במחבת את שאר החמאה ומטגנים את מנות הסלמון המצופות כ- 2 דקות מכל צד (מתחילים את הטיגון על הצד של העור, כ-4 צדדים).
  • 5 במקביל מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד.
  • 6 מניחים את התרד החלוט במרכז צלחת ההגשה, מניחים על התרד את מנת הסלמון, בוזקים מלח אטלנטי ומגישים בליווי רוטב הלבניה.
טיפ למתכון
להוסיף לתערובת הניו יורק מעט אגוז מוסקט. המנה מתאימה להגשה בליווי יין שרדונה של יקב תבור.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
מומלץ להפחית בכמות החמאה, להשאיר בשביל הטעם כ-50 גרם, ולטיגון ניתן להשתמש בכף שמן זית.

ניתן להחליף את התרד באספרגוס. יש לוודא שהסלמון אינו קפוא בזמן הכנת המנה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)624234
חלבונים (גרם)45.39 17.07
פחמימות (גרם)11
מתוכן סוכרים (גרם)0.06 0.02
שומנים (גרם)47.14 17.72
מתוכם שומן רווי (גרם)18.06 6.79
כולסטרול (מ"ג)190.88 71.76
נתרן (מ"ג)1,763662.77
סיבים תזונתיים (גרם)0.25 0.09
מים (גרם)139.5552.46
ויטמין A (מק"ג)49.0818.45
ויטמין B (מ"ג)21.528.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.690.26
ויטמין B2 (מ"ג)0.290.11
ויטמין B3 (מ"ג)16.176.08
ויטמין B5 (מ"ג)2.961.11
ויטמין B6 (מ"ג)1.310.49
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)88.4533.25
ויטמין B12 (מק"ג)5.62.11
ויטמין C (מ"ג)10.794.06
ויטמין E (מ"ג)0.210.08
ויטמין K (מק"ג)50.4218.95
סידן (מ"ג)67.7125.45
ברזל (מ"ג)10.37
מגנזיום (מ"ג)68.3525.69
זרחן (מ"ג)509.48191.53
אבץ (מ"ג)0.960.36
אשלגן (מ"ג)826.97310.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.873.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.240.09
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.340.5
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.873.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.091.54

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 50% 48.2% 1.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.01 (1.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.