דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 519 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק עגבניות עם לוביה וקבנוס בסגנון איטלקי
מרק עגבניות חורפי על בסיס לוביה
  • 1 משרים לוביה במשך כשעתיים-שלוש ומסננים.
  • 2 קוצצים ירקות לקוביות קטנות ומטגנים בסיר גדול בשמן זית, תוך ערבוב, במשך 5-7 דקות או עד שהבצל נהיה שקוף.
  • 3 מוסיפים לסיר קבנוס חתוך לטבעות (כמו בתמונה), מערבבים ומטגנים הכל ביחד עוד כמה דקות.
  • 4 מוסיפים לסיר תוכן קופסת עגבניות מרוסקות (או חצי קופסא של 800 גרם) וקופסה קטנה של רסק עגבניות ומערבבים.
  • 5 מוסיפים לוביה מסוננת ונוזלי בישול (סה"כ כ- 2 ליטר - ציר עוף ומים), מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך בערך שעה או עד שהלוביה מתרככת. לקראת סוף הבישול מתבלים בתבלינים.
  • 6 אם רוצים מרק סמיך יותר, מעבירים הצידה כשתי מצקות של הלוביה עם הירקות ללא נוזלים וכמעט את כל הקבנוס וטוחנים את שאר המרק באמצעות בלנדר מוט או מעבד מזון. מחזירים את הכל בחזרה למרק, מערבבים, במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים.
  • 7 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם אין לכם ציר עוף אפשר להכין את המרק על בסיס מים בלבד או למשל להוסיף לסיר כמה גרונות עוף.
  • 2 אם אין לכם משחת קארי אדום אפשר להחליף אותה בחצי כפית פפריקה אדומה חריפה, לפי הטעם.
  • 3 אפשר להחליף את הלוביה בשעועית לבנה. זמן ההשרייה גדל בהתאם ללילה שלם.
  • 4 בעיקרון אפשר לסיים את תהליך הכנת המרק כבר בשלב מספר 5, אבל מרק סמיך מצריך את שלב מספר 6.
טיפ למתכון
מומלץ להוסיף מעל בצל ירוק קצוץ.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 19.6% 22.4% 49.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.31 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב