דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

1.21 ק"ג לכל המתכון

  • סלמון - 1 ק"ג
    פילה סלמון טרי
  • מלח גס - 3 כפות גדושות
  • סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
  • שמיר - צרור (80 גרם)
    קצוץ

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלמון כבוש
נהדר על פרסות לחם וגבינה
  • 1 שוטפים נתח פילה סלמון ומייבשים היטב באמצעות מגבות נייר.
  • 2 בקערה מערבבים מלח, סוכר ושמיר קצוץ.
  • 3 מרפדים תבנית או כלי אחר בנייר אפייה, מפזרים בתחתית בערך חצי מתערובת הכבישה, מניחים מעל נתח נקי ויבש ומכסים אותו בחצי השני של התערובת. מעסים בעדינות, עוטפים בניילון נצמד (רק לצורך כיסוי), מקפלים מעל את קצוות נייר האפייה ומניחים מעל צלחת ועליה חפץ כבד.
  • 4 מכניסים למקרר ל- 24 שעות. לאחר מכן מורידים את שאריות התערובת, שוטפים במים זורמים, מייבשים היטב, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה חדש, מכסים עם פיסת בד ומחזירים למקרר ל- 12 שעות נוספות.
  • 5 להגשה פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות. מגישים על בייגל או לחם עם שמנת. ניתן להוסיף גם מעט קצח. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
  • 6 הגרבלקס מוכן - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 הדג אומנם נופל תחת קטגוריה "מלוח" אבל הוא לא באמת כזה. המליחות מאוד עדינה ומרומזת. גם אין לו ריח אופייני לדגים מלוחים.
  • 2 לא מרגישים את הסוכר במוצר הסופי, אבל אני אוהבת להשתמש בו כי הוא מאזן את טעם הדג.
  • 3 אפשר להוסיף לתערובת הכבישה פלפל שחור גרוס.
  • 5 סלמון זה דג שומני, לכן אין צורך להוסיף לתערובת הכבישה שמן.
  • 6 סלמון כבוש נשמר במקרר כשבוע. בעיקרון אפשר גם להקפיא אותו, אבל אם אתם לא אוכלים הרבה או מהר, תכינו נתח קטן יותר. כמות תערובת הכבישה אמורה להספיק לכסות את כל הדג, אז אפשר להפחית את כמות המלח והסוכר בהתאם לגודל הנתח.
טיפ למתכון
אפשר לאכול את הסלמון כמו שהוא, כמו שאוכלים סשימי, עם רוטב סויה או מיץ לימון בצד. אפשר לאכול אותו כמו תוספת למנת תפוחי אדמה מבושלים. אפשר להגיש בתוספת פלפל שחור גרוס או עשבי תיבול קצוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 34.3% 52.5% 12.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.53 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב