דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלמון כבוש
סלמון כבוש
סלמון כבוש
נהדר על פרסות לחם וגבינה

מצרכים למתכון

1.21 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים נתח פילה סלמון ומייבשים היטב באמצעות מגבות נייר.
  • 2 בקערה מערבבים מלח, סוכר ושמיר קצוץ.
  • 3 מרפדים תבנית או כלי אחר בנייר אפייה, מפזרים בתחתית בערך חצי מתערובת הכבישה, מניחים מעל נתח נקי ויבש ומכסים אותו בחצי השני של התערובת. מעסים בעדינות, עוטפים בניילון נצמד (רק לצורך כיסוי), מקפלים מעל את קצוות נייר האפייה ומניחים מעל צלחת ועליה חפץ כבד.
  • 4 מכניסים למקרר ל- 24 שעות. לאחר מכן מורידים את שאריות התערובת, שוטפים במים זורמים, מייבשים היטב, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה חדש, מכסים עם פיסת בד ומחזירים למקרר ל- 12 שעות נוספות.
  • 5 להגשה פורסים את הסלמון הכבוש לפרוסות דקות. מגישים על בייגל או לחם עם שמנת. ניתן להוסיף גם מעט קצח. שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע.
  • 6 הגרבלקס מוכן - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 הדג אומנם נופל תחת קטגוריה "מלוח" אבל הוא לא באמת כזה. המליחות מאוד עדינה ומרומזת. גם אין לו ריח אופייני לדגים מלוחים.
  • 2 לא מרגישים את הסוכר במוצר הסופי, אבל אני אוהבת להשתמש בו כי הוא מאזן את טעם הדג.
  • 3 אפשר להוסיף לתערובת הכבישה פלפל שחור גרוס.
  • 5 סלמון זה דג שומני, לכן אין צורך להוסיף לתערובת הכבישה שמן.
  • 6 סלמון כבוש נשמר במקרר כשבוע. בעיקרון אפשר גם להקפיא אותו, אבל אם אתם לא אוכלים הרבה או מהר, תכינו נתח קטן יותר. כמות תערובת הכבישה אמורה להספיק לכסות את כל הדג, אז אפשר להפחית את כמות המלח והסוכר בהתאם לגודל הנתח.
טיפ למתכון
אפשר לאכול את הסלמון כמו שהוא, כמו שאוכלים סשימי, עם רוטב סויה או מיץ לימון בצד. אפשר לאכול אותו כמו תוספת למנת תפוחי אדמה מבושלים. אפשר להגיש בתוספת פלפל שחור גרוס או עשבי תיבול קצוצים.
עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,289189
חלבונים (גרם)206.97 17.12
פחמימות (גרם)514
מתוכן סוכרים (גרם)44.96 3.72
שומנים (גרם)135.1 11.17
מתוכם שומן רווי (גרם)30.55 2.53
כולסטרול (מ"ג)550 45.49
נתרן (מ"ג)33,3992,763
סיבים תזונתיים (גרם)1.68 0.14
מים (גרם)717.6759.36
ויטמין A (מק"ג)308.825.54
ויטמין B (מ"ג)0.129.48
ויטמין B1 (מ"ג)2.120.18
ויטמין B2 (מ"ג)1.80.15
ויטמין B3 (מ"ג)87.987.28
ויטמין B5 (מ"ג)15.791.31
ויטמין B6 (מ"ג)6.510.54
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38031.43
ויטמין B12 (מק"ג)32.32.67
ויטמין C (מ"ג)1078.85
ויטמין E (מ"ג)35.52.94
ויטמין K (מק"ג)50.41
סידן (מ"ג)256.8521.24
ברזל (מ"ג)8.680.72
מגנזיום (מ"ג)31425.97
זרחן (מ"ג)2,453202.88
אבץ (מ"ג)4.320.36
אשלגן (מ"ג)4,221349.16
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)38.943.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)1.680.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)9.070.75
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)38.343.17
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)27.782.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 34.3% 52.5% 12.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
פסטה בולונז קלה להכנה

פסטה בולונז קלה להכנה

חצילים אפויים בטעם אחר

חצילים אפויים בטעם אחר

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! רוצים לנסות?

תפוח אדמה קריספי

תפוח אדמה קריספי

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

אורז אדום עם נקניקיות ושעועית ירוקה

סלט ביצים טבעוני

סלט ביצים טבעוני

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

בצק לפיצה: איך מכינים פיצה ביתית מעולה?

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪