מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)
- שום - ראש
- בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
- עגבניות - 1 ק"ג
- עירית - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
- גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
- שמן זית - 4 כפות - סה"כ (40 מ"ל)
- אטריות שעועית - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (100 גרם)
- ציר מרק ירקות - ליטר וחצי
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק טבעוני חורפי
- 1 לפני הכל מכינים את העגבניות לקילוף: מכסים אותן במים רותחים לכמה דקות ואז הקליפה נושרת מהם בקלות רבה. חותכים אותן לקוביות גדולות ומניחים בצד.
- 2 בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית, מוסיפים לו את הבצל, השום, הגזר והעירית, מטגנים קלות ואז מכסים את הסיר לטיגון-אידוי נוספים עד שהבצל שקוף ויפה.
- 3 מוסיפים את העגבניות שהוכנו מראש לתבשיל, ומכסים בציר מרק ירקות עד ס"מ אחד מעל הירקות.
- 4 נותנים למרק לרתוח על אש נמוכה, כשעה בערך. לאחר מכן מכבים את האש ומעבירים את התערובת בבלנדר מוט (סטיק). הופכים את המרק לסמיך וחלק.
- 5 מעבירים את המרק רתיחה נוספת על אש נמוכה, בינתיים מטפלים באטריות השעועית - עניין של 5 דקות במים רותחים ע"פ הוראות היצרן (לי זה יצא מעולה), ומוסיפים את האטריות למרק רק בזמן ההגשה לשולחן.
- 6 מעל ניתן לפזר קצת עירית קצוצה ולהגיש
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר להכין את ציר מרק הירקות גם מאבקת מרק.
הערך התזונתי לא כולל את ציר מרק הירקות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון-אידוי. זמן הכנה כולל - כשעה וחצי עד שעתיים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.6% |
15.6% |
6.8% |
71% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב