דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

  • שעועית לבנה - 2 כוסות - סה"כ (376 גרם)
    שעועית יבשה מושרית
  • גריסי פנינה - 4 כפות שטוחות - סה"כ (52 גרם)
    רבע כוס גריסי פנינה מושרות
  • חזה בקר - 500 גרם
    בשר בקר חתוך לריבועים 2 ס"מ
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    חתוכים לפרוסות
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס - 4.5 גבעולים - סה"כ (203 גרם)
    4-5 גבעולים - חתוכים 1 ס"מ
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • עגבניות מרוסקות - 300 גרם
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
    פפריקה הונגרית מתוקה
  • פפריקה חריפה - כפית שטוחה
    זהירות - לפי הטעם
  • מלח ים - כף שטוחה
  • בהרט - כפית שטוחה
    או חוואייג` למרק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • סלרי - שורש
    חתוך לקוביות
  • מים רותחים - כ- 3 ליטר
    לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק שעועית עם בשר
מרק שעועית בשרי לחורף
  • 1 מחממים את השמן וסוגרים את חתיכות הבשר (אפשר להשתמש בכמעט כל סוג של בשר: צוואר, שריר וכו`).
  • 2 מוסיפים את שאר הירקות, השעועית המושרית (לא משנה איזה צבע) וגריסי הפנינה (מושרית כחצי שעה). מקרמלים. מוסיפים מים רותחים ותבלינים.
  • 3 מרתיחים ולאחר מכן מעבירים לאש קטנה עד שהשעועית מתרככת, כשעה וחצי.
  • 4 תענוג לאכול מרק שעועית עם בשר כזה בימים קרים עם חלה.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר דל שומן - כתף, פילה, פילה מדומה. מנה עשירה בברזל.

ציוד נדרש: סיר 5 ליטר.

הערך התזונתי לא כולל את שורש הסלרי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הכמות לסיר 5 ליטר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 11.2% 35.3% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב