דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק שעועית בשרי לחורף

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 256 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

  • שעועית לבנה - 2 כוסות - סה"כ (376 גרם)
    שעועית יבשה מושרית
  • גריסי פנינה - 4 כפות שטוחות - סה"כ (52 גרם)
    רבע כוס גריסי פנינה מושרות
  • חזה בקר - 500 גרם
    בשר בקר חתוך לריבועים 2 ס"מ
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    חתוכים לפרוסות
  • פטרוזיליה - שורש בינוני (40 גרם)
    חתוך לקוביות
  • סלרי - כרפס - 4.5 גבעולים - סה"כ (203 גרם)
    4-5 גבעולים - חתוכים 1 ס"מ
  • שום - 4 שיניים
    פרוסות
  • עגבניות מרוסקות - 300 גרם
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
    פפריקה הונגרית מתוקה
  • פפריקה חריפה - כפית שטוחה
    זהירות - לפי הטעם
  • מלח ים - כף שטוחה
  • בהרט - כפית שטוחה
    או חוואייג` למרק
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • סלרי - שורש
    חתוך לקוביות
  • מים רותחים - כ- 3 ליטר
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן וסוגרים את חתיכות הבשר (אפשר להשתמש בכמעט כל סוג של בשר: צוואר, שריר וכו`).
  • 2 מוסיפים את שאר הירקות, השעועית המושרית (לא משנה איזה צבע) וגריסי הפנינה (מושרית כחצי שעה). מקרמלים. מוסיפים מים רותחים ותבלינים.
  • 3 מרתיחים ולאחר מכן מעבירים לאש קטנה עד שהשעועית מתרככת, כשעה וחצי.
  • 4 תענוג לאכול מרק שעועית עם בשר כזה בימים קרים עם חלה.
  • 5 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבקר דל שומן - כתף, פילה, פילה מדומה. מנה עשירה בברזל.

ציוד נדרש: סיר 5 ליטר.

הערך התזונתי לא כולל את שורש הסלרי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הכמות לסיר 5 ליטר.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)272106
חלבונים (גרם)23.08 9.01
פחמימות (גרם)2911
מתוכן סוכרים (גרם)3.9 1.52
שומנים (גרם)7.33 2.86
מתוכם שומן רווי (גרם)1.84 0.72
כולסטרול (מ"ג)20 7.81
נתרן (מ"ג)952.15371.93
סיבים תזונתיים (גרם)5.8 2.26
מים (גרם)148.6358.06
ויטמין A (מק"ג)443.48173.23
ויטמין B (מ"ג)4.381.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.971.16
ויטמין B5 (מ"ג)0.640.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)58.2122.74
ויטמין B12 (מק"ג)1.220.47
ויטמין C (מ"ג)21.248.3
ויטמין E (מ"ג)1.350.53
ויטמין K (מק"ג)82.7832.34
סידן (מ"ג)84.8633.15
ברזל (מ"ג)3.531.38
מגנזיום (מ"ג)48.7319.04
זרחן (מ"ג)181.7771.01
אבץ (מ"ג)4.611.8
אשלגן (מ"ג)613.21239.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.20.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 11.2% 35.3% 44.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.