דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 224 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי עם שמנת לבישול
  • 1 חותכים בצל ושום לקוביות קטנות ומטגנים בסיר במעט שמן כ- 5 דקות עד שהם נעשים שקופים.
  • 2 מוסיפים לסיר תפוח אדמה חתוך לקוביות בגודל בינוני.
  • 3 מוסיפים נוזלים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.
  • 4 בינתיים מפרידים את תפרחת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים היטב ומסננים.
  • 5 כשתפוח האדמה מוכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי ומכסים את הסיר. מבשלים 10 דקות בלבד.
  • 6 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים תבלינים, שמנת לבישול וטוחנים עוד קצת עד שכל הטעמים מתערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 7 מגישים ללא תוספות או עם תוספת לבחירה: עגבניות מיובשות חתוכות/שקדים פרוסים/פרמז`ן מגורר.
  • 8 הרי לכם מרק ברוקולי מוקרם - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים מרק פרווה, אפשר להחליף את השמנת בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • 2 תרגישו חופשי לשחק עם התיבול. במקרה של המרק הזה אני הולכת על תיבול מינימליסטי כאשר הטעם הדומיננטי הוא של אגוז המוסקט.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את אגוז המוסקט ואת התוספות לבחירה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.1% 18.7% 11.7% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב