דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ברוקולי - 500 גרם
    פרחי ברוקולי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שום - 2 שיניים
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות (לטיגון)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • מים - 750 מ"ל
    או ציר
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    או פלפל לבן
  • שמנת לבישול 10% שומן - 50 מ"ל
  • אגוז מוסקט - חצי יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי עם שמנת לבישול
  • 1 מטגנים את הבצל והשום בסיר במעט שמן למשך כ- 5 דקות עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.
  • 2 בינתיים מפרידים את תפרחת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים היטב ומסננים.
  • 3 כשתפוח האדמה מוכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות בלבד.
  • 4 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את התבלינים והשמנת לבישול, וטוחנים עוד קצת עד שכל הטעמים מתערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 5 מגישים ללא תוספות או עם תוספת לבחירה: עגבניות מיובשות חתוכות/שקדים פרוסים/פרמז`ן מגורר. הרי לכם מרק ברוקולי מוקרם!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים מרק פרווה, אפשר להחליף את השמנת בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • 2 תרגישו חופשי לשחק עם התיבול. במקרה של המרק הזה אני הולכת על תיבול מינימליסטי כאשר הטעם הדומיננטי הוא של אגוז המוסקט.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את אגוז המוסקט ואת התוספות לבחירה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.1% 18.7% 11.7% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב