דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי עם שמנת לבישול

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל והשום בסיר במעט שמן למשך כ- 5 דקות עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.
  • 2 בינתיים מפרידים את תפרחת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים היטב ומסננים.
  • 3 כשתפוח האדמה מוכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות בלבד.
  • 4 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את התבלינים והשמנת לבישול, וטוחנים עוד קצת עד שכל הטעמים מתערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 5 מגישים ללא תוספות או עם תוספת לבחירה: עגבניות מיובשות חתוכות/שקדים פרוסים/פרמז`ן מגורר. הרי לכם מרק ברוקולי מוקרם!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים מרק פרווה, אפשר להחליף את השמנת בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • 2 תרגישו חופשי לשחק עם התיבול. במקרה של המרק הזה אני הולכת על תיבול מינימליסטי כאשר הטעם הדומיננטי הוא של אגוז המוסקט.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את התוספות לבחירה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16941
חלבונים (גרם)4.79 1.17
פחמימות (גרם)236
מתוכן סוכרים (גרם)3.7 0.9
שומנים (גרם)7.76 1.89
מתוכם שומן רווי (גרם)0.58 0.14
כולסטרול (מ"ג)3.75 0.91
נתרן (מ"ג)940.72228.75
סיבים תזונתיים (גרם)5.83 1.42
מים (גרם)361.1887.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)96.3423.43
ויטמין B (מ"ג)3.280.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.330.32
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)143.8834.99
ויטמין C (מ"ג)87.0821.18
ויטמין E (מ"ג)1.830.44
ויטמין K (מק"ג)178.343.35
סידן (מ"ג)88.0221.4
ברזל (מ"ג)1.260.31
מגנזיום (מ"ג)42.4510.32
זרחן (מ"ג)118.4728.81
אבץ (מ"ג)0.820.2
אשלגן (מ"ג)578.31140.62
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 18.8% 11.6% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.