דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי מוקרם
מרק ברוקולי עם שמנת לבישול

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 411 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • ברוקולי - 500 גרם
    פרחי ברוקולי
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • שום - 2 שיניים
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (25 מ"ל)
    2-3 כפות (לטיגון)
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוך לקוביות בגודל בינוני
  • מים - 750 מ"ל
    או ציר
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    או פלפל לבן
  • שמנת לבישול 10% שומן - 50 מ"ל
  • אגוז מוסקט - חצי יחידה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל והשום בסיר במעט שמן למשך כ- 5 דקות עד שהם נעשים שקופים. מוסיפים לסיר את תפוח האדמה, מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה או עד שתפוח האדמה מתרכך.
  • 2 בינתיים מפרידים את תפרחת הברוקולי לפרחים קטנים, שוטפים היטב ומסננים.
  • 3 כשתפוח האדמה מוכן, מוסיפים לסיר את פרחי הברוקולי, מכסים ומבשלים כ- 10 דקות בלבד.
  • 4 מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים את התבלינים והשמנת לבישול, וטוחנים עוד קצת עד שכל הטעמים מתערבבים. במידת הצורך מתקנים את התיבול.
  • 5 מגישים ללא תוספות או עם תוספת לבחירה: עגבניות מיובשות חתוכות/שקדים פרוסים/פרמז`ן מגורר. הרי לכם מרק ברוקולי מוקרם!
  • 6 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים מרק פרווה, אפשר להחליף את השמנת בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • 2 תרגישו חופשי לשחק עם התיבול. במקרה של המרק הזה אני הולכת על תיבול מינימליסטי כאשר הטעם הדומיננטי הוא של אגוז המוסקט.

ציוד נדרש: מעבד מזון.

הערך התזונתי לא כולל את אגוז המוסקט ואת התוספות לבחירה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וטחינה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16841
חלבונים (גרם)4.77 1.16
פחמימות (גרם)236
מתוכן סוכרים (גרם)3.61 0.88
שומנים (גרם)7.65 1.86
מתוכם שומן רווי (גרם)0.5 0.12
כולסטרול (מ"ג)3.75 0.91
נתרן (מ"ג)940.67228.87
סיבים תזונתיים (גרם)5.77 1.4
מים (גרם)361.1687.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)96.3323.44
ויטמין B (מ"ג)3.280.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.330.32
ויטמין B5 (מ"ג)1.040.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)143.6534.95
ויטמין C (מ"ג)87.0721.19
ויטמין E (מ"ג)1.830.45
ויטמין K (מק"ג)178.343.38
סידן (מ"ג)87.4421.27
ברזל (מ"ג)1.260.31
מגנזיום (מ"ג)41.8810.19
זרחן (מ"ג)117.8128.66
אבץ (מ"ג)0.810.2
אשלגן (מ"ג)577.22140.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.160.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.1% 18.7% 11.7% 55.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה

מה דעתך?