מצרכים למתכון
5 מנות/יחידות, 781 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
מרק פלפלים לצד טבסקו
- 1 בתנור במצב גריל פורסים על תבנית את הפלפלים האדומים, הבצלים והמלח הגס. אופים עד להתרככות כחצי שעה.
- 2 במקביל, מטגנים לדקה או שתיים דלורית ואז מוסיפים מים עד לחצי גובה הדלורית.
- 3 מוסיפים את תפוח האדמה, השום וגבעולי הסלרי (עם העלים של סלרי - בטחינה זה יוצר מרקם לא נעים, כדאי לנסות לקשור את הצרור ולהוציאו בסוף הבישול או לחלופין להשתמש רק בעלים).
- 4 כשהפלפלים כמעט רכים בתנור, מוסיפים אותם (עם כל הנוזלים שיצאו מהם!) לתוך הסיר, מערבבים ומכסים.
- 5 לאחר ההתרככות של כל הירקות מוסיפים מים, עד כ- 3/4 מהגובה של הירקות. מביאים לרתיחה ומבשלים לכ- 5 דקות.
- 6 טוחנים את המרק, מוסיפים מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה או חריפה - לפי הטעם. מוסיפים 6 עלים בינוניים/קטנים של נענע טרייה וחופן פטרוזיליה טרייה.
- 7 הרי לכם מרק פלפלים טעים ביותר - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם חלה טרייה וטבסקו. ללא טבעוניים - ניתן להוסיף גבינה לבנה/שמנת חמוצה בצלחת ההגשה.
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
10.1% |
1.7% |
9.8% |
78.4% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב