דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (כ- 21 אוזני המן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אוזני המן מקמח מלא
אוזני המן בשילוב קמח מלא וקמח לבן
  • 1 באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר מערבבים בקערה ביצים, סוכר, סוכר וניל ושמן עד שמתקבלת תערובת חלקה חומה.
  • 2 בהדרגה מנפים פנימה קמח, קמח מלא ואבקת אפייה (אפשר בשתי נגלות) ומערבבים תחילה בעזרת המטרפה או כף ואחרי זה - באמצעות הידיים עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים למגע.
  • 3 מחלקים את הבצק לכמה חלקים ומרדדים (מומלץ על דף נייר אפייה) לעובי רצוי.
  • 4 באמצעות רינג או כוס קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מילוי (לפי הטעם), מרימים את קצוות הבצק, יוצרים משולשים, צובטים ומהדקים.
  • 5 מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ל- 10 דקות בלבד.
  • 6 מוציאים מהתנור ומקררים על הרשת.
  • 7 שומרים בכלי אטום.
  • 8 פורים שמח חיוך
  • הערות:
  • 1 לי יצאו 21 עוגיות. אם אתם מתכננים משלוחי מנות ורוצים יותר אוזני המן - תכפילו את כמות המרכיבים.
  • 2 אם אין לכם סוכר חום - אפשר להחליף אותו בכמות זהה של סוכר לבן.
  • 3 אם אין לכם קמח מלא - אפשר להשתמש ב- 300 גרם של קמח רגיל. באופן תיאורטי אפשר להשתמש רק בקמח מלא, אבל אני לא ניסיתי. יכול להיות שבמקרה הזה יהיה צורך להוסיף עוד קצת שמן.
  • 4 לגבי הרידוד: כמה שתרדדו יותר את הבצק - כך העוגיות תצאנה דקות ופריכות יותר.
  • 5 הצעות למילוי: ממרחים נוספים בטעמים - חלבה, שוקולד, נוגט. אפשר להכין מילוי על בסיס אגוזים או פרג. אגב, אם כמוני תשתמשו בשערות חלבה - תכניסו הרבה, ממש ערמה, כי באפייה המילוי מצטמצם. מילאתי יותר עם ממרח תמרים מאשר חלבה.

המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 17.2% 9.4% 70.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2021, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב