דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן מקמח מלא
אוזני המן מקמח מלא
אוזני המן מקמח מלא
אוזני המן בשילוב קמח מלא וקמח לבן

מצרכים למתכון

21 מנות/יחידות, 45 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 באמצעות מטרפה ידנית או מיקסר מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר, סוכר הוניל והשמן, עד שמתקבלת תערובת חלקה חומה. בהדרגה מנפים פנימה את הקמחים ואבקת האפייה (אפשר בשתי נגלות), ומערבבים תחילה בעזרת המטרפה או כף ולאחר מכן באמצעות הידיים, עד שמתקבל כדור בצק רך ונעים למגע.
  • 2 מחלקים את הבצק לכמה חלקים ומרדדים (מומלץ על דף נייר אפייה) לעובי הרצוי.
  • 3 באמצעות רינג או כוס קורצים מהבצק עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כפית מילוי (לפי הטעם), מרימים את קצוות הבצק, יוצרים משולשים, צובטים ומהדקים.
  • 4 מניחים את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 10 דקות בלבד. מוציאים מהתנור, מקררים על רשת ושומרים בכלי אטום. מתקבלות אוזני המן מקמח מלא טעימות לחג!
  • 5 פורים שמח חיוך
  • הערות:
  • 1 לי יצאו 21 אוזני המן מקמח מלא. אם אתם מתכננים משלוחי מנות ורוצים יותר אוזני המן - תכפילו את כמות המרכיבים.
  • 2 אם אין לכם סוכר חום - אפשר להחליף אותו בכמות זהה של סוכר לבן.
  • 3 אם אין לכם קמח מלא - אפשר להשתמש ב- 300 גרם של קמח רגיל. באופן תיאורטי אפשר להשתמש רק בקמח מלא, אבל אני לא ניסיתי. יכול להיות שבמקרה הזה יהיה צורך להוסיף עוד קצת שמן.
  • 4 לגבי הרידוד: כמה שתרדדו יותר את הבצק - כך העוגיות תצאנה דקות ופריכות יותר.
  • 5 הצעות למילוי: ממרחים נוספים בטעמים - חלבה, שוקולד, נוגט. אפשר להכין מילוי על בסיס אגוזים או פרג. אגב, אם כמוני תשתמשו בשערות חלבה - תכניסו הרבה, ממש ערמה, כי באפייה המילוי מצטמצם. מילאתי יותר עם ממרח תמרים מאשר חלבה.

המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)162358
חלבונים (גרם)3.16 6.98
פחמימות (גרם)2452
מתוכן סוכרים (גרם)4 8.84
שומנים (גרם)5.79 12.8
מתוכם שומן רווי (גרם)0.66 1.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)24.09 53.25
נתרן (מ"ג)44.6398.65
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 2.01
מים (גרם)511.05
ויטמין A (מק"ג)10.3622.91
ויטמין B (מ"ג)0.160.36
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.23
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)3.086.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.13
ויטמין D (מק"ג)0.130.29
ויטמין E (מ"ג)0.070.15
ויטמין K (מק"ג)0.020.04
סידן (מ"ג)34.9877.33
ברזל (מ"ג)0.250.56
מגנזיום (מ"ג)1.262.78
זרחן (מ"ג)48.4107
אבץ (מ"ג)0.080.19
אשלגן (מ"ג)14.0331.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.120.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.10.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.240.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.220.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 17.3% 9.4% 70.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.22 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.