דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אוזני המן במילוי פרג ואגוזי מלך
אוזני המן במילוי פרג ואגוזי מלך
אוזני המן במילוי פרג ואגוזי מלך
אוזני המן פרג של פורים

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (כ- 40 אוזני המן)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 מערבבים חמאה, חלמון ביצה וסוכר וניל.
  • 2 מוסיפים שמנת, מיץ לימון, גרד לימון ולבסוף את הקמח.
  • 3 מאחדים לבצק ומכניסים למקרר לשעה.
  • הכנת המלית:
  • 1 בקערה מערבבים את כל החומרים חוץ מהאגוזים.
  • 2 מכניסים לחימום במיקרוגל או מבשלים על אש קטנה כ- 2 דקות.
  • 3 לאחר קירור מוסיפים את האגוזים והמלית מוכנה.
  • 4 על משטח מקומח משטחים בצק לעובי חצי ס"מ, קורצים עיגולים וממלאים כחצי כפית מהמלית.
  • 5 סוגרים את הבצק לאוזן המן, מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד להזהבה קלה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר למלא את הבצק בכל מיני מליות כמו שוקולד, אגוזים, תמרים, טחינה ועוד.
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)111395
חלבונים (גרם)1.77 6.27
פחמימות (גרם)1242
מתוכן סוכרים (גרם)3.78 13.43
שומנים (גרם)6.49 23.07
מתוכם שומן רווי (גרם)2.86 10.17
כולסטרול (מ"ג)17.85 63.42
נתרן (מ"ג)38.43136.51
סיבים תזונתיים (גרם)0.32 1.15
מים (גרם)1.254.44
ויטמין A (מק"ג)1.746.18
ויטמין B (מ"ג)32.020.11
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)00.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.06
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.933.31
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.03
ויטמין C (מ"ג)1.13.92
ויטמין D (מק"ג)0.030.1
ויטמין E (מ"ג)0.020.06
ויטמין K (מק"ג)00.01
סידן (מ"ג)28.48101.16
ברזל (מ"ג)0.030.12
מגנזיום (מ"ג)0.672.4
זרחן (מ"ג)3.1711.26
אבץ (מ"ג)0.020.09
אשלגן (מ"ג)3.3511.89
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 31.9% 8.7% 57.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.