דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות לכל תבנית)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שמרים עם חלבה ושוקולד
עוגת שמרים נפלאה לאירוח
  • 1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, מים פושרים, סוכר, מלח, ביצה, חלמונים ותמצית וניל. אם לא משתמשים בקמח שמרים, מוסיפים בשלב זה גם את השמרים (4 כוסות קמח רגיל + 50 גרם שמרים טריים). מתחילים לערבב במהירות בינונית במשך 6-7 דקות.
  • 2 מוסיפים חמאה רכה ומערבבים 5 דקות נוספות עד שכל החמאה נספגת ומתקבל בצק רך מאוד ודביק, אבל אלסטי וגמיש.
  • 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כמה שעות עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. את הבצק שתפח מחלקים לשני חלקים שווים.
  • 4 מרדדים כל אחת מהחתיכות למלבן גדול, בערך 30 על 20 ס"מ. מורחים ממרח, מפזרים מעל בנדיבות את התוספות ומגלגלים את הבצק לגליל שמנמן אך צפוף. חותכים בהתאם לצורת עוגה רצויה: או חצי-חצי לאורך וקולעים צמה בצורת בורג משתי רצועות, או לחתיכות שוות ליצירת מראה שושנים.
  • 5 את הצמה או את החתיכות מסדרים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת, ומשאירים להתפחה נוספת של כ- 40-50 דקות במקום חמים ויבש. מומלץ לכסות את התבניות עם מגבות שהבצק לא יתייבש.
  • 6 אחרי ההתפחה השנייה מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40 דקות בערך או עד להזהבה.
  • 7 בינתיים מכינים סירופ: בקערית טורפים אבקת סוכר עם מים רותחים.
  • 8 כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים עליהן את הסירופ ומקררים לפני שמוציאים מהתבניות.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להחליף שמרים טריים בשתי כפות שמרים יבשים או בשקית (50 גרם) שמרי בזק.
  • 2 אפשר למלא את העוגות בכל דבר שאוהבים, לדוגמה: שוקולד מומס, ממרחים בטעמים שונים, סוכר + קינמון, שוקולד צ`יפס, אגוזים או שקדים קצוצים וכו`.
  • 3 את העוגות שומרים בכלי אטום. אם שתי עוגות זה יותר מדי, אפשר להקפיא אחת מהעוגות אחרי שהיא לגמרי מתקררת ולהגיש מאוחר יותר אחרי הפשרה במשך כמה שעות בטמפרטורת החדר וחימום קצרצר בתנור או אפילו במיקרו.

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את פירורי העוגה או העוגיות. המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 20.5% 10.5% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב