דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שמרים עם חלבה ושוקולד
עוגת שמרים עם חלבה ושוקולד
עוגת שמרים עם חלבה ושוקולד
עוגת שמרים נפלאה לאירוח

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות לכל תבנית)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח, מים פושרים, סוכר, מלח, ביצה, חלמונים ותמצית וניל. אם לא משתמשים בקמח שמרים, מוסיפים בשלב זה גם את השמרים (4 כוסות קמח רגיל + 50 גרם שמרים טריים). מתחילים לערבב במהירות בינונית במשך 6-7 דקות.
  • 2 מוסיפים חמאה רכה ומערבבים 5 דקות נוספות עד שכל החמאה נספגת ומתקבל בצק רך מאוד ודביק, אבל אלסטי וגמיש.
  • 3 מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כמה שעות עד שהוא מכפיל את הנפח שלו. את הבצק שתפח מחלקים לשני חלקים שווים.
  • 4 מרדדים כל אחת מהחתיכות למלבן גדול, בערך 30 על 20 ס"מ. מורחים ממרח, מפזרים מעל בנדיבות את התוספות ומגלגלים את הבצק לגליל שמנמן אך צפוף. חותכים בהתאם לצורת עוגה רצויה: או חצי-חצי לאורך וקולעים צמה בצורת בורג משתי רצועות, או לחתיכות שוות ליצירת מראה שושנים.
  • 5 את הצמה או את החתיכות מסדרים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת, ומשאירים להתפחה נוספת של כ- 40-50 דקות במקום חמים ויבש. מומלץ לכסות את התבניות עם מגבות שהבצק לא יתייבש.
  • 6 אחרי ההתפחה השנייה מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ל- 40 דקות בערך או עד להזהבה.
  • 7 בינתיים מכינים סירופ: בקערית טורפים אבקת סוכר עם מים רותחים.
  • 8 כשהעוגות יוצאות מהתנור, מורחים עליהן את הסירופ ומקררים לפני שמוציאים מהתבניות.
  • 9 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אפשר להחליף שמרים טריים בשתי כפות שמרים יבשים או בשקית (50 גרם) שמרי בזק.
  • 2 אפשר למלא את העוגות בכל דבר שאוהבים, לדוגמה: שוקולד מומס, ממרחים בטעמים שונים, סוכר + קינמון, שוקולד צ`יפס, אגוזים או שקדים קצוצים וכו`.
  • 3 את העוגות שומרים בכלי אטום. אם שתי עוגות זה יותר מדי, אפשר להקפיא אחת מהעוגות אחרי שהיא לגמרי מתקררת ולהגיש מאוחר יותר אחרי הפשרה במשך כמה שעות בטמפרטורת החדר וחימום קצרצר בתנור או אפילו במיקרו.

ציוד נדרש: שתי תבניות אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את פירורי העוגה או העוגיות. המידות הכתובות ליד המוצרים - לפי כוס מדידה סטנדרטית.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)288424
חלבונים (גרם)6.04 8.89
פחמימות (גרם)4058
מתוכן סוכרים (גרם)6.88 10.12
שומנים (גרם)11.81 17.39
מתוכם שומן רווי (גרם)4.47 6.57
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)44.48 65.46
נתרן (מ"ג)65.8696.92
סיבים תזונתיים (גרם)0.45 0.66
מים (גרם)3.675.4
ויטמין A (מק"ג)12.318.1
ויטמין B (מ"ג)0.160.23
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.236.22
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.1
ויטמין D (מק"ג)0.170.25
ויטמין E (מ"ג)0.080.12
ויטמין K (מק"ג)0.020.03
סידן (מ"ג)17.3525.53
ברזל (מ"ג)0.520.77
מגנזיום (מ"ג)0.530.78
זרחן (מ"ג)13.7720.26
אבץ (מ"ג)0.090.13
אשלגן (מ"ג)7.1710.55
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.21
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.340.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 20.5% 10.5% 68.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה